Toch onafhankelijke dierenartsen in Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Vr 16 maart 2018 | 17:51 • Vrijdag 16 maart 2018 | 17:51

Er gaan toch onafhankelijke dierenartsen naar de grote grazers in de Oostvaardersplassen kijken. Dat meldt de provincie vrijdagmiddag. De komst van deze dierenartsen was een eis van actiegroep KALF.

Donderdag werd volgens actievoerder Karin Schulting tijdens een gesprek met de provincie gezegd dat die eis niet ingewilligd ging worden. Nu voldoet de provincie toch aan het verzoek van KALF. De artsen gaan -samen met de vaste dierenarts van de Oostvaardersplassen- meekijken tijdens het bijvoeren. Samen beslissen ze dan of er bijgestuurd moet worden. 

Inmiddels zijn er tien plekken in het gebied waar dagelijks hooi wordt geplaatst. Deze plekken worden dagelijks gemonitord.

Demonstratie


De acties gaan ondertussen gewoon door. Actievoerders gaan zich zaterdag vastbinden aan hekken langs de Oostvaardersplassen. Om 12.00 uur verzamelen de actievoerders zich voor een 'vredesmars' en de zogeheten ketenactie. Ze doen dat omdat het gesprek van donderdag volgens Schulting teleurstellend was. Ook zijn Norma Miedema en Kelly van der Veer (bekend van Big Brother) sinds woensdagavond in hongerstaking. 

Begin maart besloot de provincie de grote grazers bij te voeren. Dat werd besloten na grote maatschappelijke onrust over het welzijn van de dieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel