Taxibedrijf weigert rolstoel en rollator mee te nemen

ALMERE • Za 31 maart 2018 | 10:18 • Zaterdag 31 maart 2018 | 10:18

De ChristenUnie en de PvdA in Almere hebben diverse klachten gekregen over het vervoer van zieken en ouderen door taxibedrijf Salders. De taxi's komen niet op tijd, en mensen die naar het ziekenhuis willen, mogen hun rollator of rolstoel niet meenemen.

Volgens Marcel Benard van de ChristenUnie hebben de problemen te maken met de wettelijke regelingen rond het vervoer van zieken en ouderen. Toch blijkt dat niemand bij de gemeente precies weet hoe het zit.

De partijen vragen daarom opheldering aan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen weten welke stappen worden genomen worden om de situatie te verbeteren.

Hebben de ChristenUnie en de PvdA een oplossing?
De partijen stellen voor dat de gemeenteraad inspraak krijgt bij de nieuwe aanbesteding van het zogenoemde Wmo-vervoer. Ook vinden ze dat er voortaan twee soorten vervoer moeten komen: van kamer-tot-kamervervoer met extra begeleiding en het huidige deur-tot-deurvervoer.

Volgens Benard heeft taxibedrijf Salders ondertussen besloten om de rollators en rolstoelen toch mee te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel