Longpatiënte wint rechtszaak tegen gemeente om meer huishoudelijke hulp

DRONTEN • Ma 7 mei 2018 | 19:56 • Maandag 7 mei 2018 | 19:56

De gemeente Dronten heeft de regels voor maatschappelijke ondersteuning onjuist gehanteerd in de zaak van Gerrie Segveld. Dat heeft de bestuursrechter bepaald. Die vindt dat Dronten opnieuw moet kijken naar de huishoudelijke hulp die Segveld krijgt. 

De 76-jarige vrouw lijdt aan de longaandoening COPD en een spierziekte waardoor ze extra zou knoeien en niet voldoende zou hebben aan iemand die één keer in de week een paar uur schoonmaakt, zoals nu het geval is. Daarom stapte Segveld naar de rechter. 

Bij een zitting twee maanden geleden voerde de gemeente Dronten aan dat de vrouw eerst haar huis anders moet inrichten: geen vaste vloerbedekking, geen kleedjes op de tafel en misschien minder snuisterijen. De Drontense zegt dat ze niet genoeg geld heeft om haar huis te saneren.

De rechter oordeelde maandag dat de gemeente Dronten haar huiswerk moet overdoen en Gerrie Segveld maatwerk moet bieden als het gaat om huishoudelijke hulp.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel