Jaap Lodders genoemd als nieuwe Floriade-wethouder

ALMERE • Ma 14 mei 2018 | 19:24 • Maandag 14 mei 2018 | 19:24

VVD-gedeputeerde Jaap Lodders is de beoogd wethouder voor de Floriade in Almere. Dat zeggen meerdere bronnen tegen Omroep Flevoland. Dat betekent dat de Floriade na drie eerdere PvdA-wethouders in handen komt van de VVD.

Lodders is sinds 2011 gedeputeerde voor de provincie Flevoland. Hij heeft verkeer, Lelystad Airport, samenleving en milieu in zijn portefeuille. Daarvoor was hij wethouder in Lelystad. Vanuit de provincie is zijn collega Jan-Nico Appelman verantwoordelijk voor de Floriade. 

Momenteel heeft PvdA-wethouder Tjeerd Herrema de realisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 en de woonwijk daarna in zijn portefeuille. Hij volgde drie jaar geleden Henk Mulder op. Herrema was een jaar geleden genoodzaakt flink in te grijpen bij de organisatie nadat er meerdere fouten werden gemaakt in het dossier. Eerder schreef de lokale krant Almere Deze Week dat het nog maar de vraag was of Herrema überhaupt als wethouder zou terugkeren in het nieuwe college. 

De VVD probeert de afgelopen weken een nieuw college te formeren met PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Fractievoorzitter Hilde van Garderen van de VVD nam het advies van informateur Ard van der Steur over. Ook heeft de nieuwe beoogde coalitie zich laten inspireren door adviezen van inwoners en organisaties.

De onderhandelingen lijken zich momenteel in de laatste fase te bevinden. Daarin worden ook de beoogde wethouders door de fracties voorgedragen. Van Garderen en Lodders zijn niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel