Minister: Geen belangenverstrengeling bij Pieter van Geel

FLEVOLAND • Wo 16 mei 2018 | 11:58 • Woensdag 16 mei 2018 | 11:58

Er is géén sprake van belangenverstrengeling bij Pieter van Geel die advies heeft uitgebracht over de Oostvaardersplassen. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Die partij stelde de objectiviteit van Van Geel ter discussie omdat Van Geel meerdere functies bekleedt. Hij is voorzitter van de commissie die de provincie Flevoland adviseert over de toekomst van de Oostvaardersplassen. Daarnaast werkt hij voor de Luchtverkeersleiding Nederland waardoor hij te maken heeft met de ontwikkeling van Lelystad Airport. Volgens de Partij voor de Dieren kan dat niet samengaan.

De minister ziet echter geen probleem omdat Van Geel in zijn rapport over de Oostvaardersplassen geen advies heeft uitgebracht over het vliegveld. Bovendien heeft de uitbreiding van de luchthaven volgens de minister geen effect op het beheerplan voor het natuurgebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel