Wethouder Herrema thuis tijdens onderzoek naar klacht

ALMERE • Wo 13 juni 2018 | 14:50 • Woensdag 13 juni 2018 | 14:50

Wethouder Tjeerd Herrema van Almere is niet aan het werk zolang het onderzoek tegen hem loopt na een klacht van de krant Almere Deze Week. Dat laat burgemeester Weerwind weten in een brief aan de gemeenteraad. In de brief staat dat Herrema heeft besloten verlof te nemen en in de luwte de uitkomsten van het onderzoek af te wachten.  

Dinsdag bleek dat Almere Deze Week een officiële klacht tegen Herrema heeft ingediend bij burgemeester Weerwind nadat hij via Messenger berichten naar een verslaggever stuurde en hem belde vanaf het toilet. Wat in de berichten staat, is niet bekend.

De krant meent dat de werkrelatie met de wethouder is verstoord. Volgens Weerwind is een situatie ontstaan die voor allen zeer onwenselijk is. In de loop van volgende week is de klachtenprocedure naar verwachting afgerond. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (11)

  • Wiebe trapt de open deur in

      Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

    Aan deze zaak zit een luchtje!

    reageer
  • Ali

      Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

    Net gepoept met de telefoon in de broekzak aan. Herrema nam niet op want hij is naar huis gestuurd door een weekblaadje. Wie neemt deze berichtgeving nu serieus. De werkrelatie is verstoord. Welke werkrelatie? Tussen een wethouder en een weekblaadje. Nou ik zal er schijt aan hebben.

    reageer
  • Ben

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Wat er hier gaande is is het beschadigen van personen. Karaktermoord. Zonder bewijzen wordt er iemand hier al tot de stoel veroordeeld. Lekker he om zonder feitenkennis iemand af te schieten. Walgelijk

    reageer
  • Brammetje

      Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

    Je ziet het verkeerd. Je moet het breder zien. Waarom gebeurt dit, hoe is alle gedoe rond deze wethouder begonnen. Hoe gedraagt hij zich al jarenlang als overheidsfunctionaris, hoe gaat hij met collegae-ambtenaren, burgers en ondernemers om. Er is altijd wat en al jarenlang komt hij ermee weg! Kwestie van oorzaak en gevolg tot mensen er hartstikke klaar mee zijn. Dit lijkt gewoon de bekende druppel.

  • hmmmm

      Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

    @Ben, het is zoals het is ben. Je reageert alsof je z'n partner bent die nu op deze manier erachter moet komen dat zijn man ook ogen heeft voor anderen.

  • Godeweijn-Sylvester

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Vanaf deze plek wens ik de heer Herrema - die ik zeer hoog acht - veel sterkte in deze moeilijke tijd van laster en stoten onder de gordel.

    reageer
  • Karel

      Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

    Koekje van eigen deeg krijgen is altijd lastig.

  • Jan

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Zeer hoor, net zo diep als de noordzuidlijn die is er ook nog niet!

  • Ben

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Mijn ondersteuning heb je

  • HH

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Ik wens de heer Herrema, voor wie ik een buitensporig grote minachting heb, de wijsheid toe om zo snel mogelijk te vertrekken als wethouder.

  • Benno Stokvis

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Rare man,
    Half maart staat er foto in de krant: Trotse Herrema reikt sleutel uit voor de 1000e woning die onder zijn bewind is gebouwd (Almere Buiten Centrum).
    Komt goed uit pal voor de gemeenteraadsverkiezingen.
    Maar is wel alleen maar een publiciteitsstunt, want gisteren 12 juni is de woning pas echt klaar en voor gebruik opgeleverd.
    Een typische Herrema-truc

    reageer
  • laat alle reacties zien
  • Chef

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    De geschiedenis herhaalt zich.
    Amsterdam, metrolijn????

    reageer
  • Zomaar een gedachte

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    En zo gaat hij via een ander debacle af door de zijdeur. Zijn grootste gedrocht gaat hem op deze manier niet meer rechtstreeks aangerekend worden. Daarbij zit er nu een andere wethouder op dat onderwerp. Er zal nog wel het één en ander naar boven komen en dat zal hij waarschijnlijk niet rechtstreeks met zijn collega willen bespreken. Held

    reageer
  • Pvda Herrema heeft tot op heden geen Floriade financiële rapportage opgeleverd

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Pvda Herrema heeft tot op heden geen Floriade financiële rapportage opgeleverd.
    Hij heeft ook veel Floriade kosten buiten de begroting van 96 mio belastinggeld gehouden zoals uitkoop Wok 4.2 mio Verplaatsen camping circa 6 mio met aantasting Natura 2000 gebied Noorderplassen, 14.6 mio extra aan anbtebaren en beveiligingskosten in juni 2017 etc etc en nu weer extra risico geld gevraagd. Hij betaalt niets. De raadsleden betalen ook niets voor de Floriade U betaalt wel alle kosten en conflicten van Herrema

    reageer
  • Karel

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Ja, Jos, de waarheid is lastig, maar kan niet genoeg worden herhaald. Wij Almeerders worden gepiepeld als geen ander en krijgen de rekening van dit kostendebacle gepresenteerd via bijvoorbeeld belastingverhogen. Ergens moet de Flopriade van worden betaald, van u en onze centen. Herrema is dan natuurlijk allang verdwenen en wast zijn handen in onschuld.

  • Jos

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Ja en de benzine wordt ook steeds duurder. Kom eens met iets nieuws als Floriade activist. Iedere keer hetzelfde riedeltje, ook in Facebook groepen.

  • Roos Winter

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Ik denk dat deze Herrema helemaal niet geschikt is als wethouder. Zo veel arrogantie.
    Ik stel voor dat hij iets anders gaat doen.

    reageer
  • Hans ten Oort

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Hoog tijd voor een frisse wind, er is sinds zijn wethouderschap een beetje te veel aan de hand rond deze bestuurder, en dan benoemt men hem ook nog voor een tweede periode ..... Je kunt honderd dingen goed doen, maar zult altijd worden afgerekend op dat handjevol zaken die..... niet goed gegaan zijn,.... waar wordt getwijfeld aan de integriteit, ..... of verschillende besluiten het daglicht wel kunnen verdragen etc. etc. . Ik heb het idee dat deze wethouder té veel in achterkamertjes zijn zin zit door te drammen, 'onder vier ogen' een totaal ander jasje aan heeft als publiekelijk en daardoor inmidels veel te veel vraagtekens aan zijn naam heeft kleven.

    reageer
  • Benniewies

      Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

    Hallo Ben, ook hier geeft iemand een mening, een mening hoef je niet te onderbouwen met feiten. Maar als je er een paar wil hebben; Geldverkwisting N-Z lijn, voorliegen van de raad inzake N-Z lijn, achterhouden info inzake financien Floriade, Eigenaar zijn van een adviesbureau welke opdrachten indirect uitvoert voor gemeenten, wil je er meer?

  • Ben

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    En nu de feiten. Je mag denken wat je wil maar onderbouwen met feiten!

  • Stevie

      Wo 13 juni 2018 Woensdag 13 juni 2018

    Wat een schijtstreek.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert