Geen cameratoezicht bij gedenkplaatsen

ALMERE • Do 14 juni 2018 | 11:28 • Donderdag 14 juni 2018 | 11:28
Er komt geen cameratoezicht bij de gedenkplaatsen in Almere. Dat laat het stadsbestuur weten aan de PVV. De partij stelde schriftelijke vragen na berichten over vernielingen in het Luierpark en in de Vlindertuin.

Gemeentelijke cameratoezicht kan worden ingezet indien dit noodzakelijk is voor de handhaving van de openbare orde, schrijft het college van burgemeester en wethouders. "Wij zien dit als een laatste redmiddel dat wordt ingezet als alle andere, minder vergaande, maatregelen zijn geprobeerd en niet afdoende zijn gebleken", en dat is volgens het college hier niet het geval.

Er wordt op dit moment extra toezicht gehouden in het Luierpark door handhavers van de gemeente, politie en buurtpreventie. Ook is de gemeente in overleg met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het Luierpark, over maatregelen zoals verlichting en bebording.

Herdenkingsbomen vernield
Een maand geleden werden in het Luierpark twee bomen vernield en een picknickbankje in brand gestoken. Het Luierpark is onder andere bedoeld voor ouders van overleden kinderen. Die kunnen in het park een herinneringsboom kopen en hun kind herdenken. Het was niet de eerste keer dat vandalen de gedenkplek vernielden.

Vernielingen of harde wind?
Een paar dagen later bracht de beheerder van de zogeheten Vlindertuin in het Polderpark naar buiten dat daar ook vernielingen hadden plaatsgevonden. Alleen kon politie niet vaststellen of de beschadigingen door de harde wind waren veroorzaakt of bewust door mensen waren toegebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel