Nachtelijke onrust rond drachtig paard in Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Do 14 juni 2018 | 13:32 • Donderdag 14 juni 2018 | 13:32

Een drachtig paard heeft in de nacht van woensdag op donderdag gezorgd voor veel onrust in het Oostvaardersveld bij de Oostvaardersplassen. Bij de Praamweg merkten passanten rond 22:00 uur een merrie op die problemen zou hebben. Het dier had een wond op de flank. 

'Levensgrote wond'
De passanten probeerden Staatsbosbeheer en de hulpdiensten te bereiken. "Er stond een paard bij het hek met een levensgrote wond, en ze was helemaal in shocktoestand. We hebben geprobeerd haar te kalmeren en hulp in te roepen, maar niemand kwam," zegt één van de passanten.
 
Een boswachter van Staatsbosbeheer en een dierenarts zeggen dat ze op basis van toegestuurde foto's de inschatting maakten dat het om een oppervlakkige wond ging. Daarom was er ook geen actie nodig. Wel zeiden ze dat het paard met rust moest worden gelaten. Het dier zat vlak voor de bevalling. "Net als bij mensen is een bevalling bij een paard geen ontspannen bezigheid", meldt Staatsbosbeheer. "Het ziet er pittig uit, maar je kunt in zo'n geval het dier het beste met rust laten".

De dierenarts, die vanwege de onrust toch poolshoogte kwam nemen, heeft de wond gehecht. Het was daarna volgens de arts niet mogelijk om de merrie te controleren of te helpen met de bevalling, omdat ze inmiddels was opgestaan. De dierenarts besloot het dier met rust te laten, omdat zo de kans op een goede afloop van de bevalling het grootst was. Ook de politie zou volgens omstanders zijn weggegaan van de plek.

Grote toeloop
Zo'n tien tot twintig auto's met gewaarschuwde dierenactivisten stonden uiteindelijk rond middernacht in de buurt van het paard. De brandweer werd opgeroepen voor een melding van een dier in problemen, maar die werd na een minuut weer ingetrokken met de melding 'Geen Inzet'. "In principe rijden we naar elke melding van mens of dier in nood", geeft een woordvoerder van de brandweer aan, "maar in dit geval was er geen sprake van levensgevaar."

De meldster zou tot vijf keer toe de alarmcentrale hebben gebeld en tegelijkertijd met lampen en lawaai het paard hebben benaderd om haar uit de buurt van een sloot te houden. Volgens de brandweer heeft de politie de brandweer afgezegd.

In het water
Het paard is uiteindelijk door alle stress in een sloot beland, waar ze overleed. Beelden van het paard zijn 's nachts live op Facebook uitgezonden. Op de sociale media zijn de gebeurtenissen voer voor veel discussie over de schuldvraag rond de dood van het dier: kwam het door het gebrek aan hulp of de aanwezigheid van een groep mensen? 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (93)

 • John

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Waarom doet SBB geen aangifte van dierenmishandeling. Door deze terroristen is een drachtige merrie doodgegaan. Als ze het beestje met rust hadden gelaten zoals iedere dierliefhebber weet was er niets gebeurd. Maar nee hoor de krijsende bende die ik gisteren zag moest weer aandacht en dit is het gevolg. Walgelijk deze gasten.

  reageer
 • Stevie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Justitie handhaaf nu eens ! De linkse milieumaffia maakt alles kapot.

  reageer
 • Veertje

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Na dit zoveelste vreselijke incident, waarbij door toedoen van handelen (of beter gezegd NIET handelen) door zowel Staatsbosbeheer, politie als brandweer zou het goed zijn als de landelijke media veel meer aandacht aan de situatie in de hel die Oostvaardersplassen heet zou besteden. Of is nu alles opgelost na het geweldig advies van de heer Geel, om het gebied te verkleinen en tig dieren af te schieten en te gaan investeren in recreatie van dit gebied. Dit advies was helemaal niet nodig geweest. Ook zonder dat had de Provincie al lang plannen voor recreatie (welke malloot zou in dit rampgebied in godsnaam willen recreeren?) En het afschieten zou Staatsbosbeheer wel even voor zijn rekening genomen hebben. Ervaring genoeg hierin immers.........En waarom hoor ik de Partij voor de dieren (welke dieren dan vraag ik mij af), de Dierenbescherming en de heer Dion Graus, die zich door Staatsbosbeheer weg liet sturen toen hij het gebied wilde bekijken terwijl hij daarvoor als volksvertegenwoordiger volgens mij alle recht toe had? Tsja, ze hebben daar liever geen pottenkijkers. Maar waar zijn ze allemaal? Ik hoor helemaal niets meer van deze figuren, waarvan je toch zou denken dat ze zich in zouden zetten om aan dit horrorverhaal een einde te maken.

  reageer
 • Veertje

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  @Stevie
  Hans Klok? Wie is dat. Nooit van gehoord.

 • Stevie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Hans Klok ook niet meer gezien zeker ?

 • Wicht

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Het helpt ook fantastisch dat jullie malloten met z'n allen daar zoveel amok maken. Nooit aan gedacht dat dit de reden is dat dit paard het met de dood heeft moeten bekopen?

 • Marco Braam

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Die dierenactivisten moeten eens stoppen, deze zijn verantwoordelijk voor de dood van dit paard

  reageer
 • Kobus

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  @veertje, daarom met zoveel betogers naar een paard wat moet bevallen. Denk na. Een wild paard in de stress helpen is de actie voerders gelukt. Operatie gelukt en patient is dood

 • Veertje

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  @Marco Braam.
  Hoe kunt u dit in godsnaam zeggen over mensen, met het hart op de goede plaats ,die zich het lot van deze dieren aantrekt en de wantoestanden daar in de OVP aan de kaak gesteld hebben, nu doen en in de toekomst naar ik hoop blijven doen. En ik heb meer respect voor die volgens u dan zogenaamde "milieuactivisten" dan de rechtse ballen, die het liefst alle misstanden onder de pet hadden gehouden, het woord recreatie in de mond durven nemen in dit stadium en elkaar duidelijk steeds de hand boven elkaars hoofd houden. Ik begrijp werkelijk niet, dat in een beschaafd land als het onze dit alles zo maar ongestraft door kan blijven gaan. De verantwoordelijken, en dan met name bij Staatsbosbeheer, de Provincie hadden allang voor de rechter moeten staan wegens wanbeleid te weten dierenverwaarlozing-en mishandeling onder het mom van zoals ze zelf "natuur"noemen. Hopelijk gaat er in Brussel een lampje branden.

 • Klaar

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wat zielig voor dat paardje die had op stal moeten worden gezet, en als de andere paarden. Ik ben het helemaal met alle activisten eens. Nederland is voor het grootste deel door de mens gemaakt, daar is geen plek voor natuur. Zeker niet voor beesten of het nu om paarden zwijgen of wolven gaat. Heel Nederland volbouwen met mooi gecultiveerde parkeren zonder beesten groter dan een merel.
  Alle gekheid op een stokje. Ik ben het er mee eens, de hoeveelheid dieren in de OVP is te veel. Daarbij hebben een d grazers een veel te hoge aaibaarheidsfactor en worden door vele gezien als huisd/boerderijdieren. Ik vraag me af welke van de melders van de wond bij dit paard, ooit hebben voor een wild zwijn met een gapende wond of een manklopende zwangere ree Staatsbosbeheer hebben gebeld.

  reageer
 • Freddy

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Zo'n paard hoort niet op stal. Daar worden ze pas ongelukkig van.

 • laat alle reacties zien
 • Yf Duif

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Staatsbosbeheer zorgt gewoon slecht voor deze dieren. Alle dieren in nood, wel of niet achter een hek moeten geholpen worden. Is zelfs wettelijk verplicht. Als de zorg beter zou zijn zouden deze dingen niet gebeuren. Nergens anders in natuurgebieden hoor je ellende alleen bij de Oostvaarderplassen.

  reageer
 • Mikey

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Inderdaad, nergens anders dan in OVP volgens actievoerders in auto's drachtige dieren, in plaats van deze dieren de rust gunnen om zo natuurlijk mogelijk te keven. OVP actievoerders, weg ermee!

 • Gezeur

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Voor iedereen die nu roept: “ik weet alles beter want ik was erbij.”

  Een getuigenverklaring is het minst betrouwbare bewijs dat er maar bestaat (ironisch dat het zo een grote rol speelt in onze rechtsgang), dus bespaar jezelf de moeite.

  reageer
 • Dom

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Ik neem aan dat het om wilde Pony's gaat? Nooit geleerd dat deze in de vrije natuur lopen, en deze gewoon met rust moet laten? Deze dieren zijn niet anders gewend, dus ook bij wondje of bevalling mooi met rust laten. Tenzij ze er verwaarloosd uit zien, en het gevoel van mishandeling. Of er nog slechter aan toe zijn.

  reageer
 • Gonda

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  DOM!Precies dat is ook precies wat jii bent!Deze "wilde"dieren leven in een afgezet te klein gebied!Maar ach.... het zal jou een zorg zijn!

 • Ronald

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Mensen het wk voetbal is begonnen hoor

  reageer
 • Laat ze laat ze laat ze hun eigen gang nou gaan.

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Het betreft hier een open natuurgebied waar alles goed te volgen valt, dus ook een drachtig paard met een oorlogs wond. Op de Veluwe zie je dit soort beelden bijna niet. Je hoort en ziet er geen actievoerders tegen dierenleed en met Balen hooi of voer. Omdat we nooit met dat leed geconfronteerd worden. Dieren trekken zich daar terug in het dichte bos. Ze kunnen in alle rust bevallen. Gaat het mis dan gaat het dood en daar kunnen wij niets aan doen, zo werkt dat nou eenmaal in de natuur.Ik ben Laat die dieren met rust. Vooral nachts met al dat onnodige licht. Je verstoord ook het hechtingsproces tussen moeder en kind. Wat als moeder in paniek wegloopt en het veulen kan haar niet meer vinden en loopt de belangrijkste eerste voeding mis. Wat dan? Gaan jullie er dan ook mee lopen zeulen?

  reageer
 • Veertje

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Ook nu weer voor de zoveelste keer de schuld leggen bij de mensen, die zo begaan zijn met die arme stumperds, die dag in dag uit in deze hel, die Oostvaardersplassen heet moeten leven?
  Nee, in mijn ogen ligt de schuld voor 100% bij Staatsbosbeheer(die alleen maar bezig is de jaarlijkse subsidie en hun banen veilig te stellen), de incompetente veearts, die het in eerste instantie niet nodig vond om te komen voor een "schaafwond' waarvan later toch bleek dat het gehecht moest worden, de politie die alleen maar kwam om mensen te sommeren het terrein te verlaten en de brandweer te kennen geven dat ze niet hoefden te komen. En dat terwijl het volgens mij toch tot de taken van de brandweer behoort een dier dat aan het verdrinken is te redden. De verantwoordelijke(n) in deze zouden zich rot moeten schamen.

  reageer
 • Simon

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Daar gaan we weer.
  De bijvoertokkies staan weer klaar om iedereen de schuld te geven.
  Het is hoog tijd om de mensen van SBB welke ervoor geleerd hebben hun werk te laten doen.
  Nu hebben een groep ramptoeristen een paard tijdens de bevalling dermate veel stess weten te bezorgen dat het van angst de sloot in is geraakt.
  Heel triest voor dit arme beestje.

  reageer
 • Simon Lang

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Paarden overlijden niet. Paarden gaan dood.

  reageer
 • Freddy

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Die termen in dat zogenaamde waarheidsverslag. Meisje e.d. We hebben het over een wild dier niet over een of andere te vondeling gelegde baby. Wat een enorme verwarring in de boven kamer moet dat zijn.

  reageer
 • AnneM

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat een verschrikking dit. Overal waar de hooibaaltokkies zich vertonen, volgt een spoor van ellende, dood en verderf. Dit moet stoppen!! Het gebied moet afgesloten worden voor dit volk en de dieren hebben gewoon bescherming en rust nodig voordat er nog meer moedwillig mishandeld worden door die penny-dames (met de dood tot gevolg) Hekken doorknippen (ook al met dodelijke afloop!) alles flikkeren die lui over het hek (roze koeken, netten rotte uien en verkeerd hooi met de touwen er nog om heen) Paarden die met koliek lopen omdat er hertenbrokken over het hek worden gegooid, enzovoort. Op social media circuleren de meest vreemde berichten. Zo zouden de hooibaaltokkies vannacht zelf hebben lopen dokteren bij de merrie die aan het bevallen was.Ze hebben zelf Metacam lopen toedienen (een medicijn wat nauw komt, het wordt namelijk gedoseerd op lichaamsgewicht!!!) Een overdosis lijdt tot acuut nierfalen met mogelijk dodelijke afloop. Bianca van Dungen en Dorien Schrader (de uber-hooibaaltokkies) waren gisteravond ook aanwezig in het gebied op het moment dat de merrie verstoord werd en is mede door hun toedoen een gruwelijke dood ingejaagd. Zij geven aan dat Flevovet de wond van de merrie gehecht heeft. Hier geloof ik geen zak van en ga dit verifieren bij Bas Steltenpool. Een schraapwond als deze kan niet eens gehecht worden,(oppervlakte wond, niet diep genoeg om te hechten) dus het is wel duidelijk dat onze voergekkies de hele boel bij elkaar liegen en besodemieteren. (of lopen jullie soms zelf met naald en draad rond 's nachts?) Ook zoiets, wat heb je daar uberhaupt te zoeken 's nachts? Met jullie zoeklampjes.. De dieren nog verder de stress injagen? LAAT DE DIEREN MET RUST!!!

  reageer
 • Stevie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Je hebt zo gelijk ! Geef dat reltuig gewoon dikke boetes, want dit houdt zo nooit op.

 • Microtus

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  @AnneM Helemaal mee eens!! En zo is het. Dikke vette punt.

 • Pieter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  En zo is het! ;-)

 • Kate

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wat een sneue reacties hier.

 • Wilma

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  precies; opzouten daar! Elke keer weer hetzelfde gezanik; dieren in de stress jagen; nummeren met verf en het gaat maar door; wanneer wordt er eens goed opgetreden? Hoogste tijd..

 • ik natuurliefhebber

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  @AnneM. Geheel met je eens. Verbied verdere demonstraties en geef deze lui een gebiedsverbod. Wat heb je om 22:00 uur/24:00 uur hier nog te zoeken. Ineens staan er 20 auto"s paraat. En jagen herten (hekkenknip-actie) en nu ook paarden de dood in.

 • Freddy

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Als je daar je nacht mee vult dan heb je het overdag zeker niet zo druk. Wat een gekken.

  reageer
 • Katinka Vliegen

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Jammer dat SBB alwéér (bewust of onbewust) de media fout bericht! Dank aan Karin Schulting die de waarheid wel wist te achterhalen!

  Karin schulting:
  De dierenarts gesproken en deze heeft duidelijk verklaard dat in overleg met de veearts tot hechten is overgegaan en dat er op dat moment nog geen tekenen van uitdrijven was van het veulen.
  De merrie stond in shock en zoals beschreven is dit waarschijnlijk gebeurt door de trap in de buik waardoor de wond is ontstaan.
  Ook de deken is op aanraden van de dierenarts er overheen gelegd.
  Pas later begon de merrie neer te vallen en te wankelen en ging het heel snel. Wat doet vermoeden dat er inwendig trauma is geweest. Dit kan bijv een scheur in ader of slagader zijn geweest of andere bloeding.

  Het hechten is plaatselijk gedaan dus geen algehele narcose.
  Er was op dat moment geen stress want mensen waren vriendelijk verzocht het gebied te verlaten om het paard rust te geven en de da's hun werk te laten doen.

  De vruchtzak was wel later naar buiten gekomen.
  Ondanks eerdere berichten waren er geen pootjes te zien maar men concludeerde wel dat de bevalling waarschijnlijk vroegtijdig op gang is gekomen door het trap incident. Ook is er niet gesproken over een stuitbevalling waardoor het evt moeilijk zou zijn geweest.

  Ze waren toch weg, er was geen stress verklaard de dierenarts!

  reageer
 • Stevie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  "Er was op dat moment geen stress want mensen waren vriendelijk verzocht het gebied te verlaten om het paard rust te geven en de da's hun werk te laten doen."

  Behalve jullie natuurlijk, want jullie zijn de paardenfluisteraars in nood, die boven de wet staan, hekken doorknippen en de rust verstoren en looen te rellen bij de OVP.

 • Annelies

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat een negatieve reacties jegens de hulpverleners die daar met hand en spandiensten hun best doen om de dieren op de OVP te helpen . SBB doet er helemaal niets aan en laat alle dieren verhongeren en kreperen . Doe iets aan de onrust en dierenmishandeling ipv met vingers te wijzen naar mensen die met hart en ziel hun best doen en moedeloos worden van het beleid dat daar gevoerd wordt . Het wordt tijd dat die hel op aarde daar wordt opgeheven en de grote grazers een andere plek krijgen waar ze waardig tot hun recht kunnen komen en de verzorging krijgen die ze verdienen !!!!

  reageer
 • Flipse

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Dus jij beweert dat herrie schoppen met geluid en licht hulp verlenen? Ga terug naar school ofzo...

 • Cees

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hulpverleners? Verdwaasde gekken die denken de wijsheid in pacht te hebben en meer schade aanrichten. Wat hebben ze daar te zoeken midden in de nacht. Wat een idioten. Eerst 3 herten dood op de A6 door deze dwazen en nu een merrie en veulen dood. Wie stopt deze dwazen

 • ik natuurliefhebber

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  @ Annelies. Deze hulpverleners, dierenarts en SBB hebben verklaard om het dier met rust te laten. En niet na middernacht met lampen en lawaai het dier bij die sloot weg te jagen.

 • Joop

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hebben deze dierenvrienden niet gewoon een leven ??
  Ga lekker met je vent op de bank zitten of zo !

  reageer
 • Sabrina

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  LEUGENAARS! Hier is het echte verhaal, de mensen die erbij waren zijn mensen die zelf ook deze dieren hebben en als ze zo hun dieren zouden behandelen worden aangevallen door iedereen. Nu doet SBB het, en opeens is het goed?! Nee, nee en nog eens nee!!! Er zijn foto's en filmpjes gemaakt, dus het zou fijn zijn als jullie het echte verhaal vertellen.

  Gisteravond had ik met mijn partner in crime boefje en vriendinnetje Dorien Schrader een wandeling gemaakt op de driehoek. Op de terugweg richting Almere, zijn we nog even gestopt bij de Praamweg waar de kudde paarden met de veulens stonden te eten. Bijna tegen het hek aan stonden 2 paardjes, een fotograaf en een jong stel. Meteen werden we door de fotograaf aangesproken dat het paardje een enorme wond had. Samen zijn we het hek doorgegaan en hebben de wond bekeken, wat zag dat er vreselijk uit. Het leek op het eerste oog alleen een grote schaafwond. Meteen hebben we onze flessen spa blauw uit de auto gepakt en hebben de wond gespoeld. Als snel bleek dat deze wond gehecht moest worden. De merrie, drachtig maar had nog even te gaan, had al behoorlijk wat bloed verloren en begon steeds meer te leunen tegen één van ons, werd koud en begon te bibberen. Nog even en ze in shock raken. In deze noodsituatie zou elke minuut gaan tellen. Direct hebben we contact gezocht met de bekende 06-nummers van SBB en kregen niemand te pakken. De ene met verlof, de andere die geen telefoon aannam en de laatste die de telefoon uit had staan. Waar zijn jullie als er echt een noodsituatie is?? Nergens! We bedachten ons geen moment en hebben een 4 tal dierenartsen gesproken, niemand durfde te komen toen het bleek te gaan om een dier in nood op het terrein van SBB. Hoe kan het zijn dat je dierenarts bent geworden in de volle overtuiging dieren in nood te helpen, dat je het in je hoofd haalt om glashard “nee” te zeggen bij een hulp vraag en dat de locatie van het dier in nood alle morele waarden overstijgt. Schaam jullie!
  Gelukkig kregen we een 06-nummer van een dierenarts dichtbij de OVP met een hart van goud die meteen in de auto is gesprongen en is gekomen. Ze schrok bij het zien van de wond en stelde vast dat deze gehecht moest gaan worden. Ze kwam naast de merrie staan om haar verder te bekijken. Dorien en ik gingen op dat moment een nieuw “gevecht” aan met de hengsten die vonden dat de merrie gedekt moest worden. Als snel constateerde de DA dat de merrie in shock was en een ondertemperatuur had. Een 3e omstander pakte daarop een fleecedeken uit de auto en is over de merrie heen gelegd. Ach meisje wat vond je dat lekker, je kreunde en duwde met je snuit tegen me aan….
  Op dat moment heeft de DA gebeld met de onafhankelijk veearts van SBB de heer B.S. Helaas kostte het enige moeite deze man te bewegen om te komen, maar hij is gekomen. Tijdens het telefoongesprek is de merrie gaan liggen en zijn door de shock de vliezen gebroken. Ach meisje wat heb je het goed gedaan en wat was je dapper aan het persen….wat een intense hel om daar in het donker met zn trauma te moeten bevallen, dat is niet te beschrijven. Elke kreun gaat je door merg en been, met de wetenschap in welke ellende een nieuw leven terecht komt. Het was hartverscheurend.
  De veearts was inmiddels gearriveerd en constateerde direct dat de wond moest worden gehecht. Terwijl hij zijn spullen uit de auto haalde, werd er een mannelijk omstander erbij gehaald om de merrie plat op de grond te houden tijdens het hechten. Dorien en ik vroegen ons huilend af wanneer er een einde zou komen aan de hel van deze merrie, liggend op de grond, kreunend van de pijn, niet op mogen staan zodat de wond gehecht kon worden. Gelukkig was de wond snel gehecht, heeft een injectie gekregen die haar zichtbaar wat verlichting gaf. Ze ging weer even staan om op adem te komen, liep een paar meter en ging weer liggen in een bedje van hooi van enkele weken geleden. Op dat moment besloot ik even het gebied te verlaten, om wederom te bellen met SBB en een up date te geven aan Gerald Geert Trip die via fb ons aan alle kanten ondersteunde. Tijdens het telefoongesprek kwamen er 2 politiewagens aan en die bij de 10-12 omstanders bij het hek gingen staan. Mijn vraag aan één van de agenten waarom ze nu, anderhalf uur later, wel konden komen en toen er werd gebeld voor een dier in nood niet wilde komen, kwam helaas geen reactie. Inmiddels was de veearts vertrokken, zijn werk zat erop en de natuur moest het verder doen. Dit besluit nam hij terwijl de vruchtzak er half uit hing en de merrie in de buurt van de slot lag. Hoe bestaat het dat je dan het gebied verlaat. Gelukkig was het voor de dierenarts met een hart van goud, geen optie om de merrie zonder toezicht alleen te laten.

  Terug naar Dorien die nog steeds alles aan het filmen was, bleek dat de merrie was verplaatst richting de sloot. Tussen de merrie en de sloot bleven we op gepaste afstand zitten om als eventuele barricade te dienen. Op dat moment hoorden we een mannenstem met het verzoek het gebied te verlaten. Behoorlijk geïrriteerd keken we om en bleek er een politieagent te staan die sommeerde het gebied te verlaten. Ondanks de nood die dorien aangaf om te blijven, was er geen gesprek mogelijk. Eenmaal op de openbare weg, maakten we een plan wat te doen. Helaas was ons geen tijd gegund en hoorde we in het donker een enorm lawaai en een klap in het water. Ons meisje waar we uren voor vochten was tijdens de weeën in de sloot gerold, een horrorscenario werd werkelijkheid! Met een aantal omstanders zijn we het gebied in gegaan, andere hebben de brandweer gebeld, SBB gebeld….NIEMAND wilde ons meisje komen helpen. Twee mannen zijn het riet ingeklommen naar de merrie om dr hoofd boven water te houden en te kijken hoe we haar konden redden. Wederom werd er gebeld met politie en brandweer, wederom kregen we nee te horen en werd zelfs bij de politie de telefoon erop gegooid. Hoe moesten we ooit haar eruit krijgen? Niet veel later zei 1 van de mannen, ze heeft geen hartslag meer….helaas werd dit bevestigd door de dierenarts die continu in de buurt was.

  Toen kwam bij iedereen de ontlading, de woede, de teleurstelling, het ongeloof….het waarom?
  Tussen alle emoties door was één ding heel duidelijk, hier moet een eind aan komen en daar zullen we voor blijven vechten.

  Ik wil de dierenarts en veearts bedanken voor hulp en inzet!! Als enige hadden jullie wel het “lef” om een dier in nood te helpen. Alle omstanders terplekke en de hulp van mensen op fb. En heel veel dank voor alle steun aan mn maatjes Dorien Schrader en Gerald Geert Trip…topteam!
  Geschreven door Ellemieke Van de Werken.

  reageer
 • peter van den bemt

    Za 16 juni 2018 Zaterdag 16 juni 2018

  "de mensen die erbij waren zijn mensen die zelf ook deze dieren hebben". In een stal? Met misschien nog een stukje grond van 20 bij 20? Dagelijks op dezelfde tijd gevoed. Ja, dan weet je heel goed hoe je met dieren in een natuurgebied/park om moet gaan.

 • Stevie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wat een kulverhaal zeg, jullie zijn gewoon verantwoordelijk voor de dood van deze merrie en veulen. Blij gewoon buiten de hekken en ga iets zinnigs doen

 • s

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Dom gedoe beesten met rust laten de natuur regelt het zelf wel stelletje last pakken ze zouden jullie s een tijdje achter n hek moeten zetten.

 • piet

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  veel tekst om je eigen leugens te verkondigen. Ik was erbij en zo is het niet gegaan

 • Marijke van Kampen

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Welles nietes alles ten koste van de dieren ik heb recente foto's gezien van uitgemergelde koniks paarden met dode veulens etc .discussie discussie en niemand dierenbeschermers of partij voor de dieren steekt een poot uit.te erg voor woorden

  reageer
 • Arie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Kunnen ze die activisten niet lekker ff een tijd opsluiten nu hebben hun een dier haar door op hun geweten stelletjes zielige niksnutten ga lekker een baan zoeken ipv steun trekken en beroepsdemonstrant worden stelletje stumpers.

  reageer
 • Paddington61

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Als de dierenarts al aangeeft dat het beestje rust nodig heeft, laat het dan ook met rust. Ga er niet met een groep omheen staan en herrie maken. Arm paardje.

  reageer
 • T.Baars

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Rare naam.....miss MOL?
  Ik blij dat ik “gewoon” Baars heet 😂

  reageer
 • Pieter

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Als de dieren gekkies. Echt eens iets goed willen doen komen ze niet met de auto maar met de fiets. De dieren gekkies vervuilen de dieren

  reageer
 • Pop

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En wederom geen hoor en wederhoor...we hebben inmiddels ook de andere kant van het verhaal gehoord. (welke overigens veel geloofwaardige klinkt) U journalisten-media wekt al langere tijd de indruk journalistiek niet onpartijdig te zijn en klakkeloos publiceert wat SBB hen opdraagt?!
  Dat is een zeer discutabele ontwikkeling.

  reageer
 • OVP

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het valt mij op dat er "toevallig" altijd wel "dierenvrienden" aanwezig zijn in de OVP als er een dier in nood is. En altijd krijgt SBB de schuld dat er geen hulp geboden wordt. Misschien hebben deze "dierenvrienden" zelf het dier wel in gevaar gebracht om zo SBB de schuld te kunnen geven. Ze roepen dat we SBB niet moeten geloven, maar waarom moeten we deze "dierenvrienden" wel geloven.

  reageer
 • Gebruiker

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • DB

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het bericht geeft alles behalve de waarheid aan. Jammer dat het persbericht van sbb zo weer is overgenomen.

  reageer
 • kerel

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat is de waarheid. Die van de zogenaamde "dierenvrienden" of die van SBB. Zo gauw er hier een bericht verschijnt over de OVP is het altijid "SBB liegt", "zo is het niet gegaan" of Omroep Flevoland luistert alleen naar SBB. Wie vertelt me dat deze "dierenvrienden" niet liegen? Ik denk dat de waarheid wel ergens in het midden zal liggen.

 • Louise

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Omroep Flevoland, Het is zo vreselijk jammer dat jullie schrijven wat SBB dicteert.
  Het zou net geweest zijn om even contact te zoeken met de betrokkenen en daarna het stukje te schijven.
  Ik dacht dat journalistic zo werkte ?

  De betrokkenen hebben hun uiterste best gedaan om het paard te helpen, mogelijk hadden ze achteraf anders moeten handelen maar dat is wel heel gemakkelijk om te zeggen.

  Als niemand wil helpen wat natuurlijk een schande is, moet je doen wat op dat moment het beste lijkt.
  De helpers hebben in de sloot gestaan om de kop van het paard boven water te houden.

  Aan allemaal die het weer beter weten, dit dier is niet overleden omdat er mensen zijn geweest die probeerden te helpen ze is overleden omdat niemand die het had kunnen helpen niet op kwamen dagen.

  reageer
 • Louise

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Sandra, Lees het bericht van Sabrina eerst een even, hierna kan je weer gaan roepen hoe slecht de dieren vrienden zijn. Of mogelijk begrijp na het lezen hoe het werkelijk is gegaan.

 • Sandra

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Er is een dierenarts bij geweest die snapt dat je het paard in alle rust moet laten bevallen. Zo'n dier is niet aan mensen gewend en dan gaan die zogenaamde activisten zie zeggen voor het welzijn van de dieren te staan als idioten dat arme dier stress toebrengen. Ooh ja want jullie hebben het beste met die dieren voor. Laat ze toch met rust stel oproerkraaiers.

 • Pieter

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zucht ... maak nou eerst maar eens de fundamentele keuze:
  Willen we natuur en laten we de natuur zijn gang gaan. Met al zijn narigheden van vreten of gevreten worden vandien.
  Of kunnen we de natuur eenvoudigweg zijn gang niet laten gaan en zijn de Oostvaardersplassen geen natuur en moeten we het ook geen natuur noemen maar een groot uitgevallen dierentuin, waar zorg voor dier en plant gewaarborgd wordt.

  reageer
 • lizzy

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  heerlijk volk dat sbb

  reageer
 • Flipse

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nee die activisten, die zogenaamde dierenvrienden, die zijn lekker...Elke pipo de ook maar iets om dieren geeft snapt dat deze dieren gewend zijn dit soort zaakjes zelf op te lossen zonder hulp van de mens. Door het helpen van de mens raken ze alleen maar in paniek met als gevolg dat ook dit dier dood is door de onnozele actie van deze "dierenvrienden"Doordat zij paniek hebben lopen zaaien (hoe haal je het in je verrotte kop op herrie rondom dit dier te maken met geluid en licht...) is dit dier nu dood omdat het in paniek een sloot is ingelopen. Geef dus niet SBB de schuld maar leg de schuld mij jezelf want deze dieronvriendelijke mensen zijn gewoon knettergek!

 • Flevolander

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En nu ben ik benieuwd hoeveel actievoerders een bekeuring hebben gehad. Of is het toegestaan om na zonsondergang daar te lopen? De softe aanpak heeft nu al twee dieren het leven gekost. Dus graag actie bij politie/justitie.

  reageer
 • Kees van H.

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Tja, die dierenactivisten, we kunnen ze nu helemaal niet meer serieus nemen. Maar wanneer gaat de politie nu eens ingrijpen, oppakken als ze niet luisteren en zet ze toch eens een paar dagen achter de tralies.

  reageer
 • Elsemiek

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Verschrikkelijk wat hier weer gebeurd is. Wat doen die mensen daar 's avonds? Die paarden worden geen managepaarden. Ze willen geen dames op hun rug die het zooo goed voorhebben met de natuur. Waarom moest er weer hysterisch gereageerd worden in de buurt van dit arme paard. Wat echt het allerbeste voor deze dieren is, is dat ze met rust gelaten worden! Het zijn GEEN huisdieren, GEEN boerderijdieren, GEEN manegedieren maar gewoon wilde dieren. Ook al willen de actievoerders hier niet aan omdat er een hek om heen staat. De sbb kan beter hekken gaan zetten aan weerskanten van de wandelpaden zodat deze hysterie zich niet meer in de buurt van deze arme beesten kan afspelen. De politie had versterking moeten vragen en deze "dierenvrienden" weg moeten jagen. Of op zijn minst op behoorlijke afstand van het bevallende paard moeten houden.

  reageer
 • Annemieke Glas

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Een beetje vreemd verhaal omdat dit verhaal tegenstrijdig is. Het was een oppervlakkige wond... Waarom werd deze dan wel gehecht door de dierenarts? En ja zelfs manege paarden wíllen graag rust bij de bevalling....Maar die zijn dan niet bezig aan de slootkant. Daarom bleven er mensen achter staan, om te voorkomen dat ze de sloot in zou glijden...Die werden weggestuurd en resultaat is dat de merrie de sloot in gleed. En er op dat moment dat dat geconstateerd was, geen hulp verleend maar gewoon laten verzuipen....En dan wijzen naar mensen die aldoor waarschuwde voor het gevaar van de sloot...

  reageer
 • Bas

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Avondklok instellen bij het gebied

  reageer
 • iac

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  echt vorig jaar ook op afstand een net bevallen (gekachteld heeft dat in de boeren termen) merrie gezien in OVV, bloederig maar real life, deze dames hebben deze winter al een paard bij de oren en de staart uit een sloot gehaald, het dier moest ook afgemaakt worden. Willen ze allemaal een konick als manegepaardje ?? die beesten worden daar vet ongelukkig van..laat ze lekker rondrennen in ovp!

  reageer
 • Arie de G.

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zoals één van de actievoerders al toegaf: geen van de aanwezige "helpers" kan met zekerheid zeggen of de merrie en haar veulen ook waren gestorven, als zij er NIET bij waren geweest om ze te "helpen". De kans is er dus absoluut dat beide het overleefd hadden als de merrie de rust had gehad om te doen wat haar instinct haar ingeeft. Dat zegt m.i. genoeg:
  Interventie door mensen is niet altijd nodig of wenselijk en soms zelfs schadelijk. Deze dieren hebben ruimschoots bewezen dat zij het goed (soms zelfs TE goed) zonder mensen afkunnen. De konik heeft dan ook qua fysiek en gedrag meer overeenkomsten met de in het wild levende zebra, przewalski en ezel dan met een gedomesticeerd paard, zo bleek uit 3-jarig onderzoek (Sharon May-Davis). Dus zijn het ook zeker geen manegepaardjes. Hoe graag de dames er ook met hun bips op willen zitten, een selfie mee willen maken of over willen moederen. Laat ze met rust!

  reageer
 • Henkb

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Goed geschreven Arie.

 • Nadia

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wijze woorden! Heel goed.

 • Herman

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Want het beste voor een gewond drachtig paard is er met 20 actievoerders omheen gaan staan....

  reageer
 • Jan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Herman,
  Precies.

 • ErnstJan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hoe zogenaamde dierenliefhebbers een dier de dood in jagen. Tijd het gespuis in de bak te gooien. Einde van de kolder zo snel mogelijk.

  reageer
 • J d G

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wanneer wordt er nu eindelijk een gebiedsverbod of zo genomen zodat de dieren niet door stres hoeven te sterven En laat de politie nu echt in te grijpen bij de actievoerders en hoge boetes voor die dieren killers

  reageer
 • Faerie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Misschien is het verstandig om, totdat het duidelijk is hoe het beheer van het gebied verder wordt geregeld, het hele gebied dicht te gooien en te laten bewaken door het leger. Iedereen die de grens overgaat heeft dan een groot probleem. De dieren hebben niks aan actievoerders, inmenging, stress vanwege onnatuurlijke aanwezigheden in het gebied. Gewoon dichtgooien. En de overheden mogen nu wel eens gewoon vaart gaan maken met een goed plan. In mijn opinie is het enige goede plan het gebied over te dragen aan Flevolandschap die ook Natuurpark Lelystad op een juiste manier beheert en daar voldoende fondsen voor vrij te maken.

  reageer
 • ME

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hoe logisch is het dat je dan als actievoerder gelijk ook de andere maar gaan bellen die aan komen stormen. Not
  Ze denken nu zeker dat zij weer de goede daad hebben gedaan, en ieder ander (SBB etc. politie etc.) hebben weer in hun ogen verzuimd.
  Niemand heeft daar in de avond iets te zoeken, de paarden hoeven echt niet in de gaten gehouden worden door hun, laat die dieren met rust.
  Zonde dat het eigenlijk zou moeten, maar waarom heeft Lelystad nog geen gebiedsverbod ingevoerd.

  reageer
 • Linda

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Mooie hel daar in die Oostvaardersplassen Staatsbosbeheer gaat maar door met haar misdaden.

  reageer
 • alie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Door gebrek aan hulp is dit dier dood gegaan

  reageer
 • Gebruiker

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Kannie tegen onrecht nie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat zeg je nu eigenlijk?

 • Gebruiker

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Marjan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hoe dan ook SBB of wie dan ook laten ze gewoon sterven goedschiks of kwaadschiks echt schorem ten Top!

  reageer
 • Paard.

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zonder zogenaamde actievoerders had er vandaag gewoon een gezonde merrie(met wondje) en veulen in de Oostvaardersplassen gelopen.

 • gek geworden

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  We reden er gisteren langs rond 22 uur toen de kudde daar rustig stond maar meerdere mensen langs de kant stonden met auto's in de berm en het hek over klommen en druk aan het doen waren. Als je daar gaat lopen panieken en stressen en nog meer idioten erbij roept en dat paard kan geen kant op dan is het wachten op ongelukken. Waarom moet je daar met zoveel mensen staan. Als je wil monitoren dat er wat gebeurt zet je je auto ver weg en niet vlak naast de kudde. Blijf je op afstand en hou je vandaar uit in de gaten of het goed gaat met het paard. Proberen te benaderen en aaien geeft alleen maar stress. Heb je nog geluk dat er geen mannetje je even weg kwam jagen. Waarschijnlijk omdat er zoveel mensen waren.

  reageer
 • G Z

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ten eerste het paard was in shock omdat het heel erg toegetakeld was een grote open wond en van achteren kapot was waarschijnlijk door de vele hengsten die hun lusten blijven botvieren op die enkele merries die soms ook nog drachtig zijn . Kwestie van een tijdje apart zijn hekken GENOEG daar om de veulens veilig en in rust te laten geboren worden , maar nee zo denkt het Staatsbosbeheer niet .De dierenarts is langs geweest om de wond te hechten maar had geen zin of tijd te kijken hoe het veulen lag , die lag dus verkeerd waardoor de merrie het uitgilde van de pijn . Verschillende thuiszitters stonden in verbinding en hebben de hulpdiensten gebeld zodat het op de plek rustig bleef .Omstanders stonden voor de sloot omdat de merrie tijdens weeën dichter naar de sloot gleed , maar moesten weg van de politie , het dier wat steeds de aandacht zocht maar de politie heeft overal verstand van blijkbaar Volgens de brandweer heeft de politie de brandweer afgezegd . Is nu de brandweer ook al dierenarts ooh en de politie ook , zou graag hun bevoegdheid om deze beslissing te mogen maken zien . Een schande hoe het SBB de dieren moedwillig laat lijden . Of is dat de bedoeling van Frans Vera is zijn experiment nog niet afgelopen ?

  reageer
 • Marieke

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik heb het filmpje gezien, He t paard was al aan het bevallen, pootjes blaas kwam er al uit. Waarna een paard weer gaat staan, rond draaien en weer gaat liggen om de rest van d e bevalling te kunnen gaan doen.. Paard moet tijdens de bevalling met rust worden gelaten.. Het zijn ook nog eens geen huis paarden daar op die vlakte.Activisten zijn dus fout, en door hun schuld is er stress, bij het paard. Nou en dat noemen zich dierenvrienden/ Ik hoop dat die een toren hoge boete gaan krijgen.

  reageer
 • Stevie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Precies, die sensatiebakken jagen die merry en veulen de dood in. Justitie moet gewoon bekeuren, anders krijg je hetzelfde als krakers in Amsterdam, gewoon keihard handhaven.

 • G Z

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Even voor de duidelijkheid : Ten eerste het paard was in shock omdat het heel erg toegetakeld was een grote open wond en van achteren kapot was waarschijnlijk door de vele hengsten die hun lusten blijven botvieren op die enkele merries die soms ook nog drachtig zijn . Kwestie van een tijdje apart zijn hekken GENOEG daar om de veulens veilig en in rust te laten geboren worden , maar nee zo denkt het Staatsbosbeheer niet .De dierenarts is langs geweest om de wond te hechten maar had geen zin of tijd te kijken hoe het veulen lag , die lag dus verkeerd waardoor de merrie het uitgilde van de pijn . Verschillende thuiszitters stonden in verbinding en hebben de hulpdiensten gebeld zodat het op de plek rustig bleef .Omstanders stonden voor de sloot omdat de merrie tijdens weeën dichter naar de sloot gleed , maar moesten weg van de politie , het dier wat steeds de aandacht zocht maar de politie heeft overal verstand van blijkbaar Volgens de brandweer heeft de politie de brandweer afgezegd . Is nu de brandweer ook al dierenarts ooh en de politie ook , zou graag hun bevoegdheid om deze beslissing te mogen maken zien . Een schande hoe het SBB de dieren moedwillig laat lijden . Of is dat de bedoeling van Frans Vera is zijn experiment nog niet afgelopen ?

 • Rob

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Burgemeester grijp is in!!!!!
  Activisten zoek is een andere hobby!!!

  reageer
 • Rinske

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Welke idioot gaat er nou herrie maken bij een gewond en drachtig paard? In dit geval snap ik ook niet dat de politie gewoon is weg gegaan. Van mij hadden ze de "actie" idioten best weg mogen jagen.

  reageer
 • Ineke

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ten onrechte wordt het hier voorgesteld alsof de 'actievoerders' de oorzaak waren van het probleem.
  Schandelijk dat SBB, politie en brandweer er voor kiezen om zo'n dier te laten kreperen. Als de politie de helpers niet had weggestuurd was het paard niet in de sloot terecht gekomen.

  reageer
 • Ik

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dus als ik het goed begrijp worden mensen die dieren helpen buiten de OVP met bloemetjes behangen en als ze dat doen binnen de OVP afgeschilderd als criminelen. Als al die reaguurders hier nu eens gewoon naar de verhalen van beide kanten wilden luisteren? Hoor en wederhoor Omroep Flevoland?

  reageer
 • T

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het schijnt daar erg druk te zijn geweest zo te lezen. Vooral de mensen die er niet bij zijn geweest hebben de grootste mond van wat er wel niet fout is gegaan. Wat er in de media wordt gezegd is niet altijd de waarheid . Dat weet toch iedereen. Uiteindelijk was de hulp voor dit dier wéér ver te zoeken. Bedankt !!

  reageer
 • ratje

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  dus een dier dat al drachtig was en gespannen was, is die verdoofd om de wond te kunnen hechten?
  is het dan raar dat zo een zwaar en moe beest omvalt? als het nog half gaar is van die verdoving...

  reageer
 • Flevoburger

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Jij hebt , net als al die andere "dierenvrienden" , natuurlijk een opleiding als dierenarts gehad en weet uit een simpel internetbericht een uitstekende diagnose te stellen. Chapeau!

 • Kaasvlaak

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Allemaal sjonnies die niets beters te doen hebben

  reageer
 • Joyce

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nou zeg dat! Wauw zoveel reacties hier al... maakten mensen zich ook maar zo druk om mensenleed / mensenrechten.

 • Ron.

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat een hysterie en een aantal aan idiotie grenzende reacties op deze gebeurtenis. Elk jaar worden er honderden veulens en kalveren geboren op de diverse grote begrazingsprojecten die Nederland rijk is en waar grote grazers facilitair worden ingezet om tot een bepaald terrein/landschapstype te komen. Hierin is de OVP niet uniek want overal in Nederland struikel je inmiddels over de runder, paarden en ponnyrassen die op deze projecten als levende grasmaaiers worden ingezet.
  Gelukkig gaat een zeer groot gedeelte van deze bevallingen gewoon goed maar in een aantal gevallen dus niet. De meeste van deze gevallen gebeuren uit het zicht van de mens en worden als zodanig niet opgemerkt, net zoals in de vrije natuur dit heel vaak het geval is.

  Dat dit in het zicht gebeurd is niet meer dan een toevalligheid maar is geen uitzondering, niet elke bevalling loopt nu eenmaal goed af en op dat moment is zowel het moederdier als het jong op het kwetsbaarst en zeker het moederdier zeer stressgevoelig en normaal gewend dit in afzondering te beleven.

  reageer
 • Cora van L

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Alsjeblieft zeg. Ik heb mijn hele leven paarden gehad ben nu 65 laatste overleed helaas 3 jaar geleden. Iemand stuurde me foto's van de wond nou daar was dat dier echt niet aan overleden hoor zo een oppervlakkig wond!!!! Meer een schaafplek eigenlijk en zeker niet diep!! En shock? Misschien van vechten een beetje maar daar was ze wel met rust overheen gekomen. Ben ook zeker geen fan van dat al die dieren zijn verhongerd afgelopen winter wat hier is gebeurd had mijn inziens echt voorkomen kunnen worden als ze dat dier gewoon met rust hadden gelaten wat doe je daar dan ook op dat tijdstip?? Kunnen ze de boel niet afsluiten??? Schande!!!

  reageer
 • siem de b.

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  top, kan ik mij helemaal in vinden.

 • Petra

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat doen die mensen daar nachts? met geluid en licht de dieren op hol jagen zeggen dat de dierenarts, brandweer,politie,Staatsbosbeheer schuld hebben hieraan. Dat zij midden in de nacht alleen aan het dierenwelzijn denken. Misschien een verbod uitvaardigen zodat ze niet meer in de buurt kunnen komen. Ik ben zó klaar met die activisten. helemaal mediageil en zelf niet door hebben dat ze hun zaak zo geen goed doen.

  reageer
 • Jan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dierenvrienden en activisten! Er kleeft onschuldig dierenbloed aan jullie handen! Laat ze eens met rust. Vele mensen ergeren zich kapot aan jullie gedrag. Ga met al jullie energie en tijd ouderen vrijwillig helpen. Is erg dankbaar werk, mensen waarderen je, en er blijven zo meer dieren leven.

  reageer
 • thea

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  oh oh wat lekker makkelijk weer de actievoerders de schuld te geven. Die doen tenminste nog wat om te helpen. Kan je van die corrupte SBB bende niet zeggen dan hadden die moeten komen ipv in hun nest te blijven liggen en dat beest laten kreperen.

  reageer
 • Martijn de Jonge

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dit is Oostvaardersveld, kudde staat los van die in de Oostvaardersplassen. In het verleden zijn er paarden van hier naar andere gebieden in NL verplaatst, naar alle waarschijnlijkheid zijn deze dieren gechipt en gecheckt. Lijkt dus om gehouden dieren te gaan, ook omdat ze op veel minder dan de 5000 hectaren staan die noodzakelijk zijn om de status wild te verkrijgen.

  reageer
 • Wicht

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Laat al die mensen die het zo goed weten gewoon lekker thuis blijven. Bemoei je er gewoon niet mee, want de bemoeienis is erger dan de kwaal.

  reageer
 • Alice Neef

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Een ieder weet hoe de dieren erbij staan..dàt zou al niet de "normaalste zaak van de wereld moeten zijn" en hulp weigeren en met de vinger gaan wijzen al helemaal niet! Kleutergedrag ,lekker gewoon dood laten gaan joh,walgelijk !!

  reageer
 • Diana

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het is best interessant te zien hoe gekleurt de media bericht en hoe men daar dan op reageert.

  Het verontrust mij dat zij zoveel macht hebben

  reageer
 • Wendy

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  De mensen die sbb en hulpinstanties hebben gebeld hebben er niet voor gezorgd dat het paard richting de sloot bewoog. Het is ronduit waanzin hoe burgers die wel dieren in nood helpen worden neergezet als actievoerders. En onbegrijpelijk dat instanties werkelijk niets doen. Chapeau voor de dierenarts die in elk geval iets deed voorafgaand.

  reageer
 • Jan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hoe zou jij het vinden als we bij het bevallen bij je bed staan met een hoop herrie en schijnwerpers?

  reageer
 • nicky

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het verhaal is verdraaid, klopt niets van!!!

 • Esther

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Helaas is het niet zo gegaan als het beschreven staat. Paard was in moeilijkheden pijn shock niemand behalve die ene dierenarts deed er iets aan.

  reageer
 • Jos van genen

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En daarom stond jij er dus ook met al die actievoerders in de nacht. Denk na. Laat het aan de echte experts over inplaats van onrust te zaaien. Wat moest je daar in de nacht. nu is het paard dood door stress. Jullie zijn de dierenbeulen. Schande en schaam je.

 • Sander

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Want jij weet wat er achter de schermen afspeelt, waarom ontbreekt toch elk beetje logica en rationeel denken bij anti-OVP (anti natuur) mensen?
  Heeft iedereen ook genoeg tinfoil hats voor de idiote theoriën over SBB?

 • Wilma

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ja, shock door het toedienen van metacam bij een wild dier... sukkels.

 • Marjolein

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  waarom heeft de politie op het moment dat de merrie te water raakte
  GEEN Brandweer laten komen, en Staatbosbeheer laten komen om de merrie op het droge te helpen zodat zij rustig kon bevallen! De merrie viel te water op het moment dat, de mensen weg gestuurd werden toch! En dan, dan mag iedereen machteloos staan toekijken hoe er geen hulp wordt ingeschakeld voor deze merrie en machteloos mag staan toekijken hoe zij sterft!

  Wie treft hier schuld?
  het is wel makkelijk om alles te verdraaien in de Media.,,,,

  reageer
 • Ellen Kleywegt

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  inderdaad!

 • Ineke van dijk

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat moest je daar in de nacht? Onrust stokers zijn jullie. De activisten de echte dierenbeulen. Als jullie er niet geweest waren leefde het paard nog.

 • Steven stedenwijker

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  U en uw medeschuldigen kijken toe en verwijten dan een ander niet op te treden. U had gewoon thuis moeten blijven. Dan liep er nu een veulen in de wei.

 • Petra

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  De merrie viel te water door de licht en geluidsignalen toch?
  Dierenarts was geweest wond gehecht en toen had iedereen naar zijn bedje moeten gaan.
  Er zou een gebiedsverbod moeten komen voor jullie.
  Lijken wel hooligans, ja sensatie iedereen bellen iedereen komen en dan klagen.
  Media verdraaid niks jullie willen alleen je eigen "waarheid" horen.

 • Mariska

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zo is het daarom moet deze omroep de helpers maar eens vragen naar het daadwerkelijke verhaal ipv alles van sbb aan te nemen

 • Wilma

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Niet de merrie zorgde voor onrust maar de actievoerders die echt niet 'toevallig' daar waren; en in no time 20 auto's.. Wat hebben ze toch elke keer 'snachts in het gebied te zoeken? Met lichtschijnsels en geschreeuw. Ze zorgen nonstop voor stress en maken het ook nog eens erger met z'n allen. Het is niet het eerste dier dat het water in vlucht door de commotie. Ik word hier zo razend van. En maar naar anderen wijzen. Iedereen is schuld behalve zij zelf. De wond is niet gehecht; oppervlakkige wond. Waar is het gebiedsverbod? Was toch sprake van na het doorknippen van hekken? En waarom treedt de politie niet op i.p.v. ze vragen of ze vertrekken; het is wel bekend dat men dan niet doet immers. Dit is zo onnodig, vreselijk.

  reageer
 • Cora van L

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nou inderdaad dat zeg ik ook dus net die wond is helemaal niet zo erg en hun hebben daar helemaal niets te zoeken!! Wat willen ze daar nou, net zo lang zoeken tot ze wat vinden wat ze weer in hun actie voeren kunnen gebruiken of zo?? Ga een baan zoeken zeg!!! Of gaan ze ook wachten bij vossen en andere dieren of die gewond zijn en gaan ze dan ook bellen?? Succes dan!!

 • Helma

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zou je eens beter laten informeren

 • Mario

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Helemaal met Wilma eens! ! Dat noemen zich dierenvrienden! ! Het kost alleen maar meer dierenleed en zelfs de dood. Dit is al 4 de geval, na de 3 edelherten op de A6. Wat een misselijke toestand, blijf thuis!!!

 • Anja

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Geloof jij alles wat er geschreven wordt
  Zie jij ook beelden voorbij komen op fb of tv
  Nou dan weet je ook hoe sbb en politie met deze dieren omgaat
  En dan pas comentaar leveren op de mensen die het goed voor hebben met de dieren

 • Jolyn

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dat noemen zich dierenliefhebbers, zou je zelf tijdens een bevalling zo lastig gevallen willen worden?! Was weer een mooie gelegeheid om heisa te maken, waar jullie deze keer zelfverantwoordelijk voor zijn, en trots op? Ik zou me kapot schamen!

  reageer
 • Jan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Een paard wil in alle rust en kalmte bevallen! Waar zit jullie verstand!
  Je moet je niet ergens mee bemoeien waar je geen verstand van heb dat blijkt maar weer!

 • Ellen Kleywegt

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  als de werkelijke feiten en toedracht niet weet en je gelooft alles wat er geschreven, zou ik zeggen niet oordelen want je bent duidelijk niet op de hoogte

 • Sonja boom

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Als de wond oppervlakkig was had de veearts het nooit gehecht!! We weten inmiddels dat deze veearts geen sentimenteel persoon is dus de wond was blijkbaar toch van behoorlijke aard!
  Dat daarna iedereen is weggegaan om het dier rust te gunnen us ok dich een goede veearts had het op gepaste afstand in de gaten blijven houden.
  De dierenvrienden zijn pas weer in actie gekomen toen het paard de sloot ingerold was!!! Dat de brandweer gebeld is is goed gehandeld want met een paar mensen krijg he het dier er niet uit. Doch vond de politie het blijkbaar nodig om de brandweer de brandweer te zeggen om NIET uit te rijden voor dit dier!!
  Waar de schuld ligt is wederom duidelijk.
  Dank je wel dierenvrienden jullie zijn kanjers en hebben gedaan wat in jullie macht lag!!
  Sbb politie brandweer helaas weer een kruisje erbij

  reageer
 • rikken

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Was dit nu in de OVP of op het oostvaardersveld? Het oostvaardersveld is namelijk klein. De dieren daar krijgen wel voer en enige verzorging als dat nodig is. Dat maakt hen wel "gehouden" dieren, waarvoor er dus een zorgplicht is. De politie had dus nooit mogen beletten dat de aanwezigen het paard uit de sloot konden halen. Sterker nog: het oostvaardersveld is niets anders dan welk willekeurig kanaal of sloot dan ook. De brandweer had bij een melding dus gewoon moeten komen.

  reageer
 • wouter

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  oppakken die wakkerdier gasten
  kunnen niks anders doen dan overlast schoppen
  als ze normaal aan het werk gingen hadden ze hier geen tijd voor

  reageer
 • Annemiek

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Een antwoord van een echte "dierenvriend" maak ik hieruit op. Ze zijn niet van WakkerDier en ze waren hier 's avonds. Dus hoezo moeten ze normaal aan het werk? Misschien moet je je hier wat beter in verdiepen.

 • Milika

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  waarom doen die actievoerders dit nou? Dat ze voor het paard willen zorgen dat begrijp ik maar laat het met rust dan was alles goedgekomen. En wie loop er s nachts nu in dat gebied?

  reageer
 • Love horses

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Misschien moet je dat eerst eens afvragen voor je commentaar levert. Steek maar weer fijn verder je kop in het zand.
  Wie laat een paard met een giga wond zo lopen. En actievoerders jagen paard op? Geloof het echt niet hè. Ze staan daar om heel andere reden. Waardeloos omroep Flevoland dat de feiten weer verdraaid worden. Wat is daar toch aan de hand wat wij niet mogen weten? #experiment# watisergeexperimenteerd?#

  reageer
 • Pieter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Inderdaad, hekken open knippen. Nee dat is echt een topactie! Mijn vrouw zag toen op de A6 dat zij en een aantal andere automobilisten zo wat de dood in werden gejaagd door loslopende herten. Wat een topactie van de actievoerders!

 • Flipse

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dikke plus voor Focus! Nothing but the truth wat hij zegt!

 • Focus

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Love horses!!!! Je bedoeld zeker less horses. -/- 1 namelijk. En bedankt hé. Milieu en dierenvrienden noemen ze zichzelf. Aan me hoela. Paard de dood injagen en hekken open knippen zodat er dieren op de A6 konden komen. Mooie dierenvrienden zijn jullie. Top acties

 • Marian Van der Kelen

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nederland, word wakker! Ook al is het 's nachts! ik was vannacht wakker en zag het filmpje op fb, ik heb geen lampen gezien, noch geroep gehoord! Wat raar niet?

  reageer
 • Jan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Echt hoor, je gelooft je ogen niet als je dit allemaal leest. Al die idioten die zich volledig laten gaan, zonder oog te hebben waar ze nu mee bezig zijn. Dit is toch gewoon minstens een overtreding van een of andere wet. Dikke boetes uitdelen dus. Dan maar zo. Gekken!

  reageer
 • PPASTOR

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Schandalig dat de dierenvrienden wederom afgeschilderd worden als een stelletje idiote lawaaimakers..
  Nadat er tientallen verzoeken /telefoontjes zijn gepleegd naar verschillende hulporganisaties.
  Die gewoon niet willen komen..
  Is dit nu een beschaafd land dat je dieren in nood aan hun lot overlaat.. Je ogen uit je kop schamen.. O idd een oppervlakkig wondje.. Zijn jullie blind ofzo..
  En natuurlijk hebben ze van hun mobiel ff een zaklamp gemaakt..
  In dat stikdonkere ovp... Het dodestation van SBB.
  En de gene die dit gaat goedpraten is zelf geen haar beter als STAATSBOSBEHEER .

  reageer
 • Flipse

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  @PPASTOR Nooit van het woord natuur gehoord? Zoals al eerder gezegd het is geen huiscavia maar het is een wild dier, die in zo'n situatie gewoon RUST willen. Maarja die actievoertokkies hebben maar 1 gedachte en dat is hun gedachte, alles wat daarvan afwijkt luisteren ze niet naar, wat je ook tegen ze zegt het heeft geen enkele zin want hun wil is wet en vervolgens gaan ze rustig door met het vermoorden van deze beesten met hun stronteigenwijze gedrag!

 • IK

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dit wilde ik net zeggen...

 • Bianca

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het is de schuld aan gebrek en weigeren van hulp die gevraagd is.
  Wie laat een drachtige merry in het water liggen en brandweer weigerd te komen en mensen die de merry uit het water willen redden wordt door politie geweigerd hulp te verlenen.
  Dan is de schuldigen makkelijk aan te wijzen.

  reageer
 • Pieter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Het zijn toch allemaal simpele zielen die zogenaamde actievoerders! Je pikt ze er op de foto's zo uit en op het internet ook door de spelfouten en slecht Nederlands!

 • Maigret

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Er is veel wat jij niet snapt zo te lezen. Aanbeveling: volg eens een cursus Nederlandse spelling.

 • Helen Anijs

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Waarschijnlijk mensen die niet werken en niet vroeg op hoeven. Hebben niets anders te doen. Vind het vreselijk voor de merrie. Dit had niet gehoeven. Wat willen ze daar nu mee bereiken!

  reageer
 • Nel

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wanneer worden die actievoerders nu eens opgepakt als de rust weer verstoren? Die zogenaamde dierenbeschermers hebben nu wel genoeg ellende aangericht. Wat doe je om die tijd nog bij dieren? Ook dieren hebben hun rust nodig. Gun ze die en probeer niet van je ongelijk je gelijk te maken over de rug, en nu over de dode rug van paardenmoeder en kind. Ze moeten zich doodschamen!

  reageer
 • Ingrid

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dit paard was in shocktoestand, en het veulen lag verkeerd. Heeft niets met de omstanders te maken. Wanneer er op tijd gereageerd was en actie was ondernomen, zodat de omstanders ook konden zien dat er hulp geboden werd, dan was er rust geweest.

  reageer
 • Jantje

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ben jij dierenarts ingrid? Nee denk het niet en kennelijk ben je een zelfverklaard dierenvriend die snachts onrust loopt te veroorzaken. En waardoor nu een paard dood is. Wat moest je daar snachts

 • kees d.

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  SBB had moeten reageren al was het alleen al om die bijvoerextremisten te grazen te nemen. Die gasten waren dus na zonsondergang ergens waar ze niet mochten zijn. Artikel 461 wetboek van strafrecht. Verder kunnen in het wild levende paarden, runderen en edelherten heel goed zelfstandig bevallen. Het zijn geen stuk gefokte melkkoeien.

  reageer
 • Sander

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Mijn god wat een dierenbeulen zijn dat toch, kunnen die actievoerders niet gewoon de dieren met rust laten, en in zijn geheel deze hele provincie met rust laten. Wij hebben tenminste nog veel natuur, ga lekker ergens anders jaloers zitten doen met je dierenhatende gedrag.

  reageer
 • G. Handriksen

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het had nooit zover hoeven komen. Door alle nachtelijke bezoekjes van de actievoerders ontstaat er veel onrust in de kuddes. De harmonie en nachtrust word verstoord. Tijd voor een noodplan. Die mensen hebben daar niks te zoeken wanneer grijp de provincie in en gaan ze toestemming geven voor een gebied verbod. Er zitten nogal wat mensen bij die keer op keer over de streep gaan. Tijd om nu op te treden.Actievoerders weg ermee.

  reageer
 • Monique

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  denk je dat een bevalling niet pijnlijker is als die wond... Blijf er weg als je er geen verstand van hebt en had de merrie met rust gelaten zoals geadviseerd werd. Dan hadden moeder en kind er nu nog geweest.

  reageer
 • alie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Heb je het filmpje gezien?
  Dan had je kunnen zien dat de merrie ongeloofelijk aan het persen was maar dat er niets gebeurde!
  Het veulen lag verkeerd!
  SBB en DA deden niets!!
  Merrie kon dit niet alleen.

 • Peter

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik hoop dat deze dierenactivist actief wordt vervolgd ivm het onnodig bellen van het alarmnummer, ordeverstoring en bovenal dierenmishandeling met de dood tot gevolg. Wat een leeghoofd is dat zeg.

  reageer
 • Anja

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Mensen geloof nu niet eens wat sbb iedereen probeert wijs temaken
  En dan wij zijn geen dierenactivisten maar dierenliefhebbers
  Daar kunnen de mensen an de provincie Flevoland en sbb nog een hoop van leren

  reageer
 • anita

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  was je er ook bij?

 • Tuuk

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik geloof jullie verhaal al helemaal niet! Wat hebben jullie daar überhaupt te zoeken in het donker? Juist ja helemaal NIETS! Laat die beesten nou eindelijk eens met rust!!!!!!

 • 12345

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nee tuurlijk moeten we Staatsbosbeheer, De politie, de dierenarts, de brandweer, allemaal proffesionals die adviseren het dier met rust te laten niet geloven.. nee u hebt natuurlijk gelijk, u hoort daar ‘s nachts te wezen, u weet alles van dierenwelzijn en ja er leven mannetjes op de maan...

  U wilt de natuur mooier maken dan zij is en u laat uw liefde voor dieren emotioneel de bovenhand krijgen, zou het niet zo kunnen zijn dat u het gewoon mis heeft omdat u niet beseft hoe hard de natuur is? En dat de natuur het best geholpen is als je ze met rust laat?

 • Johan

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Je houdt zoveel van dieren dat deze merrie de dood in is gejaagd door angst en stress wat veroorzaakt wordt door jullie actievoerders. Een normaal mens ligt op dat tijdstip trouwens gewoon op bed, omdat ze meestal de volgende dag weer moet werken. Zielige mensen, dat is wat ik van jullie vind.

 • Janine Boot

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Antwoord is: gebrek aan hulp. Er is geen beheer en verzorging. En dat zou wel logisch zijn wanneer je binnen een afgezet gebied dieren houdt. Wanneer er gewoon gezorgd wordt voor de dueren dan hoeven er ook geen actuvusten te komen. Pak het probleem bij de oorzaak aan: bij het valende beheer.

  reageer
 • Maigret

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Janine, zeker niet opgelet vroeger bij Nederlandse les?

 • Alwine

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat hier is gebeurd, valt onder de wet dieren mishandeling!!!
  Aanklagen alle mensen, die bewust deze dieren de dood in jagen!!!

  reageer
 • Simon

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Die wet bestaat niet.
  Niet als een cowboy dingen gaan roepen die er niet zijn.
  Opruien heet dat...

 • Henkb

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Lees ik goed, de aktievoerders met licht en geluidsignalen het paard benaderd. Niet gek dat de merrie in stress kwam.
  Gistermiddag ook merrie bevallen op gepaste wijze hebben drie bezoekers afstand gehouden. Met mama en kind gaat het goed.
  Trouwens wat deden ze om die tijd nog in het oostvaardersveld.

  reageer
 • EdG

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ja Henk, je leest het goed, maar of het ook de waarheid is valt zwaar te betwijfelen.
  Helaas plaatst omroep Flevoland zoals wel vaker maar één kant van het verhaal en neemt niet de moeite om ook te rade te gaan bij de actievoerders.
  Ik heb net het verhaal gelezen van deze actievoerders en geloof me als je dat leest valt er toch wel een heel ander licht op de zaak.
  Jammer dat omroep Flevoland zo duidelijk maar een kant van de zaak wellicht. Geen getuige van goed journalistiek in mijn ogen!

 • Joop

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Lees het artikel nu nog ens goed door...Dan heb je antwoord op je vraag.

 • Anja

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Was je erbij?
  Of geloof je alles wat sbb iedereen wijs maakt
  Nou fijn voor je dat je nog in sprookjes gelooft

 • Klaas Vaak

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat snappen die actievoerders heer weer niet? Precies! Laat ze wegblijven waar ze niets te zoeken hebben, weer een dier overleden door toedoen van die mensen (actievoerders, in hoeverre je die mensen kunt noemenn) die er niets van snappen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert