Persoonlijke berichten Herrema bestonden uit ‘cymbub’ en emoji

ALMERE • Do 14 juni 2018 | 19:15 • Donderdag 14 juni 2018 | 19:15

Het woord ‘Cymbub’, een plaatje van een kat, een duimpje en een smiley. Dat zijn de berichten die wethouder Tjeerd Herrema naar een journalist van Almere Deze Week heeft gestuurd. Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Hoffmann, dat de privételefoon van Herrema heeft geanalyseerd. Het rapport is in handen van Omroep Flevoland. De berichten zijn verstuurd op woensdagavond 30 mei. 

Broekzakgesprek
Een aantal dagen later, op maandag 4 juni, is vanaf het toestel van Herrema een audiogesprek via Facebook Messenger gevoerd met de journalist. Volgens de krant “een eenzijdig en zeer persoonlijk telefoontje van Herrema waarin het niet tot een gesprek kwam.”
Herrema geeft aan dat het gaat om een ‘broekzakgesprek’ en dat hij het telefoontje dus niet bewust heeft gepleegd. De volgende dag, op 5 juni, wijst de journalist van Almere Deze Week Herrema op het telefoontje. 

ADW: “Dag Tjeerd. Ik weet niet of je je ervan bewust bent dat je me gisteravond om 23:02 uur gebeld hebt via Messenger. Het was geen gewoon gesprek. Ik neem aan dat hier om een broekzakgesprek gaat: een vergissing. Zeker ook omdat ik eerder deze week ook al berichten van je ontving (Cymbub...?) die niet voor mij kunnen zijn bestemd. Ik doe hier uiteraard niets mee, maar ik adviseer je om hier voorzichtiger mee om te springen. Volgende keer is het iemand anders...” 

Herrema: “Ok dank voor de tip. Tegenwoordig kun je op zoveel manieren bellen whatsapp messenger. Kijk of ik die functie kan uitschakelen. Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen.” 

ADW: “Het is best lastig om te bellen met Messenger. Ik krijg sterk de indruk dat je het bewust hebt gedaan. Klopt dat?"

Herrema: “Nee hoor gewoon verkeerd knopje inmiddels microfoon uitgeschakeld.” 

‘Verstoorde werkrelatie’
De zin “Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen” wordt door Almere Deze Week omschreven als een intimiderende en onbetamelijke reactie, waarmee de werkrelatie tussen krant en wethouder ernstig verstoord is geraakt. 

De tekstberichten en het broekzakgesprek zijn voor Almere Deze Week aanleiding geweest om een gesprek met burgemeester Franc Weerwind aan te gaan. “De avond na dat confronterende gesprek ontving de verslaggever opnieuw een persoonlijk bericht van Herrema via Messenger dat in relatie kan worden gebracht met de eerdere berichten. Ook daarvan zegt de wethouder dat het bericht per ongeluk is gestuurd,” aldus het artikel in de krant. 
In het rapport van Hoffmann wordt in zijn geheel niet gesproken over berichten verstuurd na 5 juni. 

Bewust of onbewust?
Hoffmann zegt niet met zekerheid te kunnen zeggen of de verzonden chatberichten en spraakoproep bewust of onbewuste handelingen van Herrema zijn geweest. Het is echter niet uit te sluiten dat het onbewuste handelingen zijn geweest, aldus de onderzoekers. Dit scenario wordt volgens Hoffmann ondersteund door het feit dat het chatgesprek tussen Herrema en de journalist waarschijnlijk bovenaan de lijst met gesprekken in Facebook Messenger stond. 

Het bewuste broekzakgesprek duurde volgens de gegevens op de telefoon van Herrema 11 seconden. In zijn eigen verklaring die Herrema eerder deze week verstuurde staat dat hij zich ervoor schaamde dat een ander had kunnen horen hoe hij ‘een grote boodschap’ aan het doen was. Hoffmann stelt dat de inhoud van de spraakoproep niet kan worden vastgesteld.
Overigens voerde Herrema kort daarvoor mogelijk al een broekzakgesprek met een partijgenoot van 23 seconden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (54)

 • Rik

    Do 2 augustus 2018 Donderdag 2 augustus 2018

  Als iedereen wordt ontslagen die per ongeluk een broekzak-gesprek heeft gevoerd dan heb ik ook nog een lijstje en het zal mij waarschijnlijk ook wel een keer overkomen zijn.
  Het is ook onwaarschijnlijk dat iemand spannende bedoelingen heeft als het berichtje inhoudelijk willekeurig aanslagen lijken te zijn. Zelfs google kan niks met het woord "cymbub".

  reageer
 • Kossie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  “Kort daarvoor een broekzakgesprek met een partijgenoot”. Dus stond de journalist niet bovenaan. Onzin dus, die beweringen van Herrema. Het is welbewust gedaan. Kom er dan ook gewoon voor uit! Bah, dit is zo slap.

  reageer
 • Flevolander

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Is dit nu het gevolg van een doorgeslagen metoo beweging? Ondertussen op google niets gevonden over cymbub. Maar er zijn mensen die met alternatieve spellingen en wat fantasie een eind komen.

  reageer
 • Peter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Het is maar goed dat de wethouder is afgetreden! Ben blij dat dit naar buiten is gekomen door het ADW. Nu blijkt maar weer dat niet iedereen professioneel te werk kan gaan als volks vertegenwoordiger!

  reageer
 • loodgieter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  ik kan mij niet voorstellen dat alleen vanwege dit incident Herrema weggestuurd wordt. de optelsom plus enkele niet gepubliceerde feiten worden stil gehouden om de politiek niet nog meer te beschadigen. de partijen in de coalitie weten meer en zal ook veel meer voorgevallen zijn. dit is het moment waarop zij gewacht hebben en hun kans hebben gepakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Zielige vertoning allemaal bah!

  reageer
 • Karel

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  @Carla. Er moet veel meer spelen dan nu naar buiten komt. Het blijft vreemd dat de heisa rond 'rode oortjes' e.v. hét aftreden heeft veroorzaakt. Verder vertrouw ik meer op de journalistiek dan op de meeste politici.

  reageer
 • Andrew

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Oprecht hoop ik dat Almere Deze Week nu eens hand in eigen boezem steekt. Sinds enkele jaren zwaait meneer Beijer daar de redactionele scepter en heeft alle schijn van eigenbelang. Hij misbruik de mogeljkheden van de krant om tegenstanders te schaden en eigen werk te promoten. Wie laat dit nog (langer) toe?

  reageer
 • Raymond

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Belachelijk om hier zoveel heisa van te maken en hier wat achter te zoeken BELACHELIJK!! Dit kan iedereen overkomen maar dit is gewoon gebruikt om Herrema z'n carriere kapot maken en eruit te werken. Staaltje van machtspolitiek. Robert Mienstra je bent een slecht mens. Het ADW is zo'n slecht huis aan huis weekblad. Wat een zielige journalist die dit de wereld in schopt. Het ADW barst ook van de schrijffouten stelletje amateurs en hadden waarschijnlijk naamsbekendheid en aandacht nodig. Het staat los van het feit of Herrema een goede of slecht wethouders is. Zielig gedoe van die waardeloze PVV, ze kunnen zelf niets teweeg brengen en de mensen die op deze partij hebben gestemd tja wat een niveau. Heel jammer dat de wethouder zelf is opgestapt had hij niet moeten doen.
  Ik ben blij dat de Floriade toch doorgaat.

  reageer
 • Wiebe

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Gaap

  reageer
 • Ronald

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wat een riooljournalistiek van ADW. Echt een schande. Hier wordt iemands persoonlijke leven en carriere moedwillig om zeep geholpen.Totaal respectloos en niet integer.

  reageer
 • Ondernemer

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Beste Karel, een onderneming wordt echt niet om zeep geholpen door een wethouder. De Gemeente Almere, Provincie Flevoland staat juist erg achter de ondernemer. Ze hebben mijn bedrijf ook erg geholpen. Wellicht moet de ondernemer die Herrema beschuldigt even in de spiegel kijken?

 • Karel

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Hoe veel persoonlijke levens en carrières heeft Herrema zelf niet om zeep geholpen? Ga eens praten met wat Almeerse ondernemers.

 • Karel

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wat een schande om de journalisten van ADW zo af te breken. Zij deden gewoon hun werk en hoeven dit waarschijnlijk zoveelste staaltje van arrogantie van Herrema niet te pikken. Wie heeft zich om te beginnen nu onbetamelijk en onprofessioneel gedragen? En dan druk ik me nog netjes uit. Ga zo door ADW.

  reageer
 • Carla

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Vind jij de opmerking van 'Rode oortjes' zo shocking dan? Is gewoon een beetje humor, ik zou het wel lachen vinden. De zin “Het is best lastig om te bellen met Messenger. Ik krijg sterk de indruk dat je het bewust hebt gedaan. Klopt dat?" is pure uitlokking. Het is overigens helemaal niet lastig om te bellen met Messenger. En dan ook meteen voorpagina nieuws ervan maken zonder dit fatsoenlijk onderling te bespreken. Je zal ongetwijfeld je mening over de heer Herrema hebben, maar door dit soort journalistiek is ADW bij erg veel mensen gedegradeerd tot kattenbak-krantje.

 • Pieter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Ik denk niet dat er wat onder de pet wordt gehouden "loodgieter". Maar ik denk dat er wat anders aan de hand is. Je merkt het op allerlei terrein, de 'oudere generatie' bestuurders kan moeilijk omgaan met de nieuwe techniek. (Ik ging daarover nadenken toen ik meneer Wim Kok zag voor een pc zag stuntelen met .... een muis) En dat is allemaal dan nog tot daaraan toe, maar deze mensen/bestuurders maken wetten en beslissingen op basis van hun wereldbeeld, dat allang niet meer bestaat. Ik betrap mezelf daar inmiddels ook al op. Dus: meer jongeren in gemeenteraden en andere volksvertegenwoordigingen.Dat voorkomt debiele wetgeving.

  reageer
 • Dion

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  ADW: "Willen we méér of minder wethouders in Almere?"
  Kortzichtig Almere: "Minder, minder, minder!!"
  ADW: "Dan gaan we dat regelen..."

  Beste Tjeerd, niet jou schuld dit, vind dat je het nog lang hebt uitgehouden in dit enge PVV bolwerk stadje.

  reageer
 • Hmmmm

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  PVV = dezelfde partij als de VVD alleen durven de mensen daar hardop te zeggen wat VVD-ers denken en alleen in achterkamertjes durven te fluisteren.

 • Jong Almere

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Oef.. Die zit, hahaha

 • Erik

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Schaam je diep Almere Deze Week
  Schaam je diep!

  reageer
 • Kees

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Ik hoop dat de almere deze week trots op zichzelf is. Een foutloos bericht schrijven is ze nog nooit gelukt maar een onschuldige mans carriere kapot maken is geen probleem. Robert mienstra je bent een slecht mens.

  reageer
 • Cora Spaans

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wilde gisteravond nog even ‘het andere verhaal’ afwachten voordat ik iets zou posten, want ‘DIT kon toch niet wáár zijn?!?’. Maar het lijkt nu toch echt een soap te zijn geworden met een beschamende afloop... Heel heftig, staat los van het feit of hij wel/geen goede wethouder zou zijn. Helaas maken veel mensen wel van dit aftreden gebruik om hun gal te spuwen: not fair!

  reageer
 • Thomas

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Dit is weer een staaltje van Flevolandsbestuurscultuur! De verwrongen manipulatie die zich op deze wijze uit, begint te lijken op nepotisme.
  Als deze mijnheer in een gerechtelijk onderzoek zijn gelijk krijgt, dan kan Almere het schudden.Laster en smaad en goede eer worden wel erg makkelijk ten toon gespreid door deze en gene.Men kan het Floriade potje maar beter als recordverlies zien voor dit juridische aankomend probleem.

  reageer
 • Piet

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Die man maakte er in a'dam ook al een puinhoop van net zoals in almere met de welbekende floriade dus....

  reageer
 • Faerie

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  'De welbekende Floriade' moet nog plaatsvinden hoor. Mensen moeten eens stoppen met zeiken. Er gaat veel geld in om, dat is altijd zo. Je kan je vraagtekens zetten bij de werkwijze, maar het heeft nog niet plaatsgevonden. Pas in 2022 mogen we oordelen over of het wel of geen ramp is. Nu nog niet. Je mag de kosten, de vormgeving alles bediscussiëren, prima, maar je mag nu nog niet een eindoordeel vellen. We verwachten een debacle, dat kan. Maar op koffiedik kijken en vieze hetzes zou niemand af moeten hoeven treden. '

 • loodgieter

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  wat wordt hier allemaal onder de pet gehouden?

  reageer
 • Bert

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  De ijswinkel tegenover de Action mag weer open en Tjeerd "ik ben goed in het uitgeven van andermans geld aan projecten waar men altijd op verliest" Herrema is eindelijk weg. Dit is een mooie donderdag, kan niet beter.

  reageer
 • Piet

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Lijkt of hier helemaal niets aan de hand is. Dit soort dingen gebeurt dagelijks.
  Wat een onzinbericht.
  En aftreden..ik zou niet weten waarom.

  reageer
 • Mark

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Mooi dat ie weggaat. Kunnen ze misschien een capabele wethouder aannemen en die onzinnige doorgedrukte floriade afblazen.

  Een telefoon die zelf berichten stuurt. Wie gelooft dat nu? Of hebben de.russiche hackers het weer gedaan?

  Ik ben trouwens al jaren blij met de enige overgebleven krant van Almere.

  reageer
 • Joris

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Almere Deze Week; Lokaal, Betrokken en Onbetrouwbaar

  reageer
 • Carl

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ach ja , amtenaren.kunnen fouten maken, blijven zitten, een wethouder maakt een fout kan meteen op stappen, welkom in Almere, daar kan het allemaal.

  reageer
 • Positief

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Meneer Herrema staat met naam.groot in de krant. Wie is de journalist? Van transparantie en integriteit heeft ADW nog nooit gehoord.

  reageer
 • jaja

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  de journalist heet Marcel Beijer

 • Jos

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wat een kleuters die ADW. Hannes ook trouwens

  reageer
 • Silvia

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Wie is die journalist die hier zo’n ophef over maakt?

  reageer
 • Fred Bever

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hef dat weekblaadje maar op. Wat een onzin allemaal. Die man hoeft helemaal niet af te treden want dit gaat nergens over. Kop op en morgen weer aan het werk. Zand er over.

  reageer
 • Dekker

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Er speelt vast meer op de achtergrond. Mogelijk zoekt hij zelf een toevlucht nadat hij de recente cijfers van de Floriade heeft gezien.

 • Jaap

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zo zie je dat kwalitatief uitermate teleurstellende journalistiek het karakter van nepnieuws heeft.

  reageer
 • Freddy

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Jeemig die journalist was zeker op zoek naar nieuws . Dit is toch enorme flauwekul om hier zo'n heisa van te maken.

  reageer
 • Almeerse

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En hier moet hij om aftreden? Voor deze wereldschokkende feiten? Dat een journalist zich hier druk over durft te maken en zich zo beledigd voelt. Ik geef geen mening over de heer Herrema als wethouder, maar het slaat toch nergens op dat dit de reden is waarom hij weg moet?!

  reageer
 • Peter

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Niet Cymbob maar Cumbomb.
  En dan plaats je het wel in een ander daglicht.

  reageer
 • Kossie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Als Herrema weet dat het gesprek tot rooie oortjes kan hebben geleid weet hij dus donders goed wat er tijdens het gesprek voorviel. Wie weet nu of hij een dag tevoren op een specifiek tijdstip op het toilet zat? En dat er op dat moment ook nog eens iets gebeurde dat tot rooie oortjes kan leiden? Nee, ik geloof die Herrema voor geen meter!

  reageer
 • Hannes

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Bewust of onbewust; Wezensvreemde scenario praktijken, zullen in een gemeenteraad nooit verdwijnen..!! "Zo bepaalt ieder zonodig weer zijn eigen maatschappelijke organisatiestructuur!" (Ten kosten van????)

  reageer
 • Ambtenaar

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  De feiten: voor zover te overzien gaat het om onhandigheden bij telefoon gebruik. Kan iedereen overkomen.

  de rol van de pers? eerst beloven er niets mee te doen, en dan toch ermee vol in de aanval waarbij de feiten - op zijn zachtst gezegd - er niet toe doen. Hoezo intimiderend?

  de overige politiek? ook die lijken weinig waarde te hechten aan de feiten. willen dat niet afwachten. Interpelatiedebat, motie van afkeuring, vertrouwen opzeggen.

  Respect voor de principiele keuze van deze wethouder. Die hart voor de publieke zaak heeft, goed voor zijn ambtenaren was, en nog veel te doen had.

  reageer
 • Keesie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Alleen dit verhaal kan wat mij betreft geen reden voor aftreden zijn.

  reageer
 • Ri-hanna

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Hoorde ik herrema nou in zijn speach zeggen dat hij die avond zat oogesloten met een collega. Nou dan snap ik de opmerking wel dat ie hoopte dat de reporter geen rode oortjes kreeg.

  reageer
 • Nadia

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Speach?!

 • Ronald

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Gaat ADW even ontzettend af zeg... Tijd voor een andere krant in Almere. De editie voor de verkiezingen leek het al een PVV krant, maar nu nog meer.

  reageer
 • Hans

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  vreemde zaak dat je twee keer broekzak gesprekken verstuurd naar een journalist. Ook vreemd dat Hofman geen onderzoek heeft gedaan na 5 juni. Herrema doet of zijn neus bloed maar als je aftreed dan is er meer mis dan een onhandig verstuurd niets zeggend berichtje.

  reageer
 • Tineke

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Is dit echt serieus? En een simpele opmerking " ik hoop dat je geen rode oortjes hebt gekregen" heeft de werkrelatie ernstig beschadigd? Als het is zoals in het stuk beschreven is, wordt er maar een persoon beschadigd. Een trieste actie van deze krant. Schaam je

  reageer
 • Hans

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Als Herrema werkelijk zo onschuldig was dan had hij niet hoeven opstappen. Het feit dat hij zelf opstapt geeft te denken dat er meer is dan nu bekend. Het bekende waar rook is is vuur.

  reageer
 • Gerard

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wanneer je publiekelijk beschadigt raakt is er maar een optie, terugtrekken. Het heeft geen zin je te verdedigen tegen lieden die meegaan in nepnieuws en zich feitelijk niet verdiepen in de casus. Of je schuldig of onschuldig bent is aan de rechterlijke macht. Je insinueert dus over de motivatie welke de heer Herrema heeft doen besluiten op te stappen.

 • Demo

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Het was binnen de PvdA al een discussie. Soutekouw wilde hem niet omdat hij zelf het baantje wilde. Vervolgens heeft PvdA achterban daar een stokje voor gestoken. AdW heeft al dan niet bewust meegeholpen Herrema te vloeren. Zeker geen zuivere koffie.

  reageer
 • Gebruiker

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • GroenlinksMohamed

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dit gaat helemaal nergens over, de beste man heeft niets schokkends gedaan. Nu loopt het prachtige en groene Floriade project misschien wel schade op en dat is een kwalijke zaak voor mens en dier.

  reageer
 • wieke

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  GroenlinksMohamed, eerlijk gezegd ben ik niet blij met Herrema's rol in de Floriade. De man vergat te luisteren naar anderen, heeft lokale ondernemers erg tegengewerkt en ik vind hem geen groene genen hebben, teveel een stadsmens. Ik hoop dat de wethouder die de Floriade in zijn portefeuille gaat krijgen vooral aan heel Almere denkt, aan wat de Floriade voor de stad kan betekenen, inziet dat niet alleen de Floriade en de toegangswegen daar naar toe groen moeten zijn, maar ook de rest van Almere.

 • Alie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze wethouder is getackeld. En gepiepeld. Men moet zich schamen!

  reageer
 • Bergerac

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik snap niet dat hij hiervoor is afgetreden, er zijn politici blijven zitten die ergere dingen hadden gedaan.

  reageer
 • Robbie

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Tjonge... ik dacht dat hij berichtjes had gestuurd met schunnige en sexistische tekst. Maar dit ? Is die verslaggever hiervan van slag ?

  reageer
 • Ed Molenaar

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Je treedt niet af voor een eenvoudig berichtje...

 • Anoniem

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Kan de floriade ook wel stoppen... Hahahahaha...

  reageer
 • Raymond

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Wat zou je dan met een eiland doen waar niemand op mocht komen en waar de bomen omvielen omdat ze hun beste tijd hebben gehad. Dus eiland waar je verders niets aan had.

 • Willi Kellerman

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zou wel mooi zijn.

 • Hannes

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En die doorgedramde woonwijk kosten wat het kost waar het allemaal omdraait..!!!

 • Ed

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Waar gaat dit over? Als hij nou een foto van zijn edele delen had opgestuurd of zo.....Of speelt er toch meer?

  reageer
 • Hans

    Vr 15 juni 2018 Vrijdag 15 juni 2018

  Het is goed dat deze wethouder is afgestapt. Sommige berichten van mensen die hier iets hebben geplaatst zijn 'triest' te noemen.

  Deze wethouder is een volksvertegenwoordiger, een publieksman. Dan is het toch te gek voor woorden dat een man bij wille en wetens contact op zoekt met een journalist om vervolgens seskuele woordspelingen en of emoijs te sturen.

  Iedereen die zegt dat het belachelijk is zijn hypocrieten. Tot dat jij van een publiek persoon ongepaste berichten krijgt, ga jij er daar dan omlachen? Ga jij daar dan niks achter zoeken?

  Deze man doet iets ongepast en iets heel doms door seksuele getinte opmerkingen te maken naar iemand van de krant.

  Als het zo perongelijk was waarom staat er nergens dat hij sorry heeft gezegd of zich heeft verontschuldigd voor zijn gedrag. Iemand die zulke ( ik noem het maar fouten) maakt hoort af te treden en een curcus;'hoe proffessioneel om te gaan op het werk' te volgen.

  DIT SOORT DINGEN HOREN NIET.

 • Jezalmaarzoheten

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nou zal allemaal wel

  reageer
 • Ally

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  En dan noemt ADW zich een journalistiek en objectieve krant. Geen wonder dat niemand zaken met hen wil doen. Ze leven op insinuaties en het zwart maken van de Almeerse gemeente-politiek. En die trappen daar nog in ook. Triest.

  reageer
 • Omroep

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Niet alleen politiek. Ook roeptoeteren zij onwaarheden en leugens overr mensen zonder hoor en wederhoor. Casus Toorenburg versus bestuur lokale omroep. #vriendjespolitiek

 • Ben

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Over het paard getilde selfkickende liefhebbers van Onan! Dat zijn de schrijvertjes van adw, niet meer niet minder

 • Rinus Rooyakkers

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Cymbub???? Wat is dat. Ik lees niets raars verder. Wat heeft die Herrema nou misdaan?

  reageer
 • Erwin

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Is met klein typefoutje. Bedoeld wordt 'cumbub'. Google maar....

 • Ben

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Geen idee

 • Almeertje

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zou ik ook wel eens willen weten.
  Hij stapt niet zo maar op.
  Ik lees niks duidelijks waardoor Herrema opstapt.
  ??????

 • Rob

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik snap er helemaal niks van.

  reageer
 • Ben

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik ook niet. Dit is dus het schandaal?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert