Uitspraak: 18 jaar cel voor poging tot dubbele moord

LELYSTAD • Di 26 juni 2018 | 9:43 • Dinsdag 26 juni 2018 | 9:43

Een 27-jarige man uit Lelystad moet 18 jaar de cel in voor een poging tot een dubbele moord. Dat heeft de rechtbank op Schiphol dinsdagochtend bepaald. Volgens de rechters is bewezen dat de man zijn jongere zus en haar vriend probeerde te vermoorden met een vuurwapen en door verdrinking. Dat gebeurde begin februari 2017, vlakbij de rechtbank in Lelystad.

De man heeft op zijn zusje en haar vriend geschoten en de vrouw vervolgens minutenlang onder water gehouden. Toen ze uit het water werd gehaald, was ze bewusteloos en moest ze gereanimeerd worden.
De rechtbank zegt dat er sterke aanwijzingen zijn dat er bij het zeer gewelddadige incident sprake was van eerwraak. De vrouw koos een partner buiten haar geloofsgroep. Dat leidde al eerder tot doodsbedreigingen. De verdachte spreekt dat tegen en zegt dat hij in een opwelling handelde.

Urenlang op de uitkijk
De officier van justitie eiste twee weken geleden 18 jaar celstraf. De rechtbank heeft die eis dinsdag overgenomen. Volgens de rechters is er sprake van voorbedachte rade, mede omdat de man urenlang bij de rechtbank op de uitkijk heeft gestaan om de twee slachtoffers op te wachten. De rechters hebben bepaald dat het zusje van de dader en haar vriend schadevergoedingen krijgen van ruim 25.000 euro en 10.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel