OM eist 18 jaar cel voor poging tot dubbele moord

LELYSTAD • Di 12 juni 2018 | 12:00 • Dinsdag 12 juni 2018 | 12:00

Het Openbaar Ministerie heeft 18 jaar cel geëist tegen een 27-jarige man uit Lelystad voor een poging tot dubbele moord. De man heeft op 7 februari vorig jaar geprobeerd zijn zus en haar vriend te vermoorden in de buurt van de rechtbank van Lelystad. De vrouw was net door de rechtbank gehoord als getuige toen zij en haar vriend op straat werden beschoten.

De man heeft de vrouw vervolgens onder water geduwd. Gealarmeerde agenten haalden de bewusteloze vrouw uit het water. Ze werd gereanimeerd en heeft het volgens justitie maar net overleefd. Het Openbaar Ministerie zegt dat er sprake was van eerwraak. De vrouw koos een partner buiten haar geloofsgroep. Dat leidde al eerder tot bedreigingen. De verdachte heeft bekend te hebben geschoten en de vrouw onder water te hebben geduwd. Hij ontkent dat sprake is van eerwraak maar zegt dat hij heeft gehandeld in een 'hevige gemoedsopwelling' .

Volgens het OM is er sprake van voorbedachten rade omdat de verdachte urenlang bij de rechtbank op de uitkijk heeft gestaan. Het OM houdt verder rekening met het feit dat het incident op klaarlichte dag gebeurde. Veel omstanders zijn daarmee in gevaar gebracht, terwijl anderen tegen hun wil getuigen waren van het geweld.

De behandeling van de strafzaak vond vanwege de veiligheid plaats in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel