Inspiratie Inc. wil 'menswaardige oplossing' voor bewoners tentenkamp

ALMERE • Di 26 juni 2018 | 17:23 • Dinsdag 26 juni 2018 | 17:23

Als het aan Amal Abbas van Stichting Inspiratie Inc. ligt, komt er een menswaardige oplossing voor de gezinnen die in caravans wonen in Oosterwold. Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de situatie. "Ik vind dat de verantwoordelijke partijen om de tafel moeten komen om te bespreken hoe er op een goede, menswaardige manier de problemen kunnen worden opgelost. Het gaat om mensen." 

Het CDA in Almere maakt zich zorgen over een groep asielzoekers in Oosterwold. "Wat ik daar aantrof was vrij triest. Oude caravans en tenten. Als ik de berichten op Facebook moet geloven wonen daar mensen in en daarom zijn wij genoodzaakt geweest om schriftelijke vragen te stellen", aldus Lesley van Hilten van het CDA. "Naar aanleiding van verschillende foto's en filmpjes op Facebook kunnen we concluderen dat het gaat om de opvang van gezinnen. De vraag is alleen of het gaat om gezinnen met of zonder verblijfstatus?"

Stichting Inspiratie Inc. bouwt op de kavel in Oosterwold een eigen opvang met dagbesteding, waaronder een restaurant. Directrice Amal Abbas vindt dat de gemeente meer moet doen voor statushouders. "Wij leven in een land waarin we het kinderrechtenverdrag hebben ondertekend. Alle kinderen horen hier gelijk behandeld te worden. Dus als kinderen in een park moeten slapen en sommige instanties vinden dat het niet hun verantwoording is, dan ben ik het daar niet mee eens."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel