Rechtszaak over Golfslag dient half september

EMMELOORD • Wo 27 juni 2018 | 11:53 • Woensdag 27 juni 2018 | 11:53

De rechtszaak over voormalig verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord is op 14 september. Dan wordt duidelijk wat er met het pand gaat gebeuren.

Ontwikkelingen liggen stil
De ontwikkelingen rond De Golfslag liggen al maanden stil. De Urker eigenaar Hindriks en zijn compagnon Haagsma willen het pand verkopen aan een geïnteresseerde partij, maar dat mag niet omdat twee andere kandidaat-kopers daar een stokje voor steken. Dat hebben ze gedaan door zogenaamd conservatoir beslag op het gebouw te laten leggen. De rechtbank moet in september bepalen of dit beslag wordt opgeheven zodat het gebouw alsnog verkocht kan worden.

Te hoge eisen
De Golfslag kwam eind 2016 in handen van de huidige eigenaren. Zij kochten het pand voor 1 miljoen euro om er appartementen van te maken. Dit gebeurde uiteindelijk niet omdat de ondernemers vonden dat de gemeente te hoge eisen aan de verbouwing stelt. De eigenaren besloten toen om het oude verzorgingshuis weer in de verkoop te zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel