Wethouder wil niet ingaan op situatie Golfslag

EMMELOORD • Ma 29 januari 2018 | 23:21 • Maandag 29 januari 2018 | 23:21
Wethouder Henk Suelmann kan niet zeggen hoe lang de Golfslag in Emmeloord nog leeg blijft staan. Ook wil hij niet ingaan op de rechtszaak die er op dit moment over de verkoop van het voormalige verzorgingshuis loopt. 

PvdA-GroenLinks had Suelmann vragen gesteld, omdat die fractie de situatie rond de Golfslag onacceptabel vindt. De fractie is bang dat het markante gebouw nog lange tijd leeg blijft staan, of zelfs gesloopt wordt. 

Appartementen
In 2016 werd de Golfslag verkocht aan de Urker Roel Hindriks. Hij wilde er appartementen in bouwen, maar volgens de eigenaar stelde de gemeente te hoge eisen aan de verbouwing. Daarom zette hij het gebouw weer in de verkoop.

Eén van de kandidaat-kopers met wie de eigenaar in gesprek was, heeft conservatoir beslag op het pand laten leggen om te voorkomen dat de Golfslag aan iemand anders verkocht zou worden.

Rechtszaak
De rechter moet zich nu eerst over het beslag buigen, voordat er iets met het voormalige verzorgingshuis kan gebeuren. Het is onbekend wanneer de rechtszaak dient. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel