Nog geen oplossing buitendijkse haven Urk

URK • Wo 27 juni 2018 | 19:19 • Woensdag 27 juni 2018 | 19:19

Het Rijk en de provincie hebben nog géén oplossing gevonden voor de problemen rond de geplande buitendijkse haven bij Urk. De provincie had daar wel op gehoopt. 

De provincie discussieert al lange tijd met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de grond waarop de haven moet komen. De grond is eigendom van het Rijk en die wil de tien hectare niet uit handen geven. De provincie mag het gebied wel in erfpacht nemen, maar volgens de provincie verbindt het Rijk daar zulke onaantrekkelijke voorwaarden aan dat de aanleg van de haven onhaalbaar en onbetaalbaar wordt.

Oplossing


Volgens gedeputeerde Jan-Nico Appelman is er na het gesprek met het ministerie van deze week inmiddels wel zicht op een oplossing. Welke dat is, kan hij niet zeggen. Volgens de gedeputeerde gaan ambtenaren de oplossing uitwerken en kijken wat de financiële gevolgen zijn. De officiële gesprekken worden pas na de zomer hervat. 

Hogere kosten


Door de moeizame onderhandelingen loopt de planning van de buitendijkse haven vertraging op. De provincie houdt er al rekening mee dat aanlegkosten hoger worden, omdat het bouwen door de aantrekkende economie duurder wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel