Het Baken: nieuw zwembad, sporthal gerenoveerd

ZEEWOLDE • Do 28 juni 2018 | 20:51 • Donderdag 28 juni 2018 | 20:51

De gemeente Zeewolde kan eindelijk aan de slag met sportcentrum Het Baken. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met de 'sobere' plannen van het college. In die plannen staat dat de sporthal gerenoveerd wordt, wel komt er een nieuw zwembad.

De plannen kosten ongeveer 8 miljoen euro, een stuk minder dan volledige nieuwbouw. Wethouder Zijlstra gaf aan dat hij net als een groot deel van de gemeenteraad ook graag alles nieuw had willen bouwen, maar dat dit simpelweg te duur is. De raad is daar na een lange discussie nu ook van overtuigd. 

Overlast beperken


De wethouder sprak de hoop uit dat de renovatie en nieuwbouw voor zo min mogelijk overlast zullen zorgen. Maar het is onvermijdelijk dat het zwembad enkele maanden dicht is, voor gebruikers van het zwembad wordt gekeken naar uitwijkmogelijkheden en daar wordt ook budget voor vrijgemaakt. 

Tot slot beloofde de wethouder dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden om het zwembad gasloos te verwarmen. Zijlstra gaf wel aan dat hij daarbij niet te experimenteel te werk wil gaan omdat het risico op budgetoverschrijding dan erg groot is. De meerderheid van de gemeenteraad was vooral blij dat Zeewolde er op deze manier in slaagt om een eigen zwembad te behouden. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel