SVOL op zoek naar namen voor nieuwe onderwijscampus

LELYSTAD • Di 17 juli 2018 | 15:45 • Dinsdag 17 juli 2018 | 15:45

De Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) is op zoek naar namen voor de nieuwe gebouwen op de onderwijscampus. Daarvoor vragen zij ouders, leerlingen, medewerkers en andere Lelystedelingen in een brief om mee te denken.

Tussen september en december kunnen de suggesties worden gedaan bij de school. Samen met een bureau van zogenaamde naamgevingsexperts gaat de SVOL dan kijken wat de beste namen zijn. Het bureau kiest niet de naam, maar kijkt vooral of de namen niet op een gekke manier te rijmen zijn, een rare afkorting hebben of nadelige associaties oproepen bij mensen, aldus Rhody Matthijs van de SVOL.

Het traject neemt ongeveer vier maanden in beslag. In die tijd hoopt Matthijs naast de namen ook de website, beeldmerken en logo's te kunnen regelen. "We hebben toch wel een beetje haast. Het definitieve ontwerp is al bijna klaar en dan moet er natuurlijk ook zo snel mogelijk een naam zijn."

Begin 2019 hoopt de SVOL de namen te kunnen presenteren. De campus moet over twee jaar open gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel