Miljoenen voor Nieuwe Natuur Oostkant

DRONTEN • Wo 25 juli 2018 | 11:39 • Woensdag 25 juli 2018 | 11:39

Het Nieuwe Natuur-project Oostkant Dronten gaat definitief door. Het project is volgens de provincie haalbaar en betaalbaar. Bovendien er is draagvlak voor in de omgeving. Daarom stelt de provincie er 6,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Dronten legde het project in 2013 voor aan de provincie. Het is de bedoeling dat er aan de oostkant van Dronten 70 hectare natuur wordt gerealiseerd die een sterke samenhang heeft met de andere functies in het gebied. De nieuwe natuur moet recreatieve ontwikkelingen mogelijk maken, en tegelijk de agrarische structuur in het gebied verbeteren.

Na de vakantie tekenen gemeente Dronten, Staatsbosbeheer en provincie Flevoland de realisatieovereenkomst voor Oostkant Dronten.

Bijzonder proces


"Wij zijn ontzettend blij met deze positieve uitkomst", zegt de Dronter wethouder Jaap Oosterveld. "De wijze waarop het tot stand is gekomen, in samenwerking met de ondernemers in het gebied, is een mooi voorbeeld van participatie.” Gedeputeerde Jan-Nico Appelman beaamt dat. "Veel verschillende partijen, inclusief agrarische ondernemers, hebben constructief samengewerkt. Dat is wat het proces in dit project zo bijzonder maakt: iedereen draagt zijn eigen steentje bij aan de profilering van de oostkant van Dronten als recreatief verblijfsgebied én vestigingsplaats."

Vervanging verbindingszone


Provinciale Staten hebben vier jaar geleden in totaal twintig projecten in Flevoland geselecteerd, om ruim 365 hectare Nieuwe Natuur aan te leggen. De projecten komen in de plaats van de ecologische verbindingszone Oostvaarderswold, die door het kabinet Rutte I is geschrapt.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel