Michael P. gaat in hoger beroep tegen vonnis zaak Anne Faber

FLEVOLAND • Wo 25 juli 2018 | 17:19 • Woensdag 25 juli 2018 | 17:19

Michael P., de moordenaar van Anne Faber, gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Dat melden zijn advocaten. "We betreuren het besluit", laat Hans Faber, de oom van Anne, weten aan RTL Nieuws.

De rechtbank veroordeelde de 28-jarige P. vorige week tot een celstraf van 28 jaar en tbs met dwangverpleging. Volgens de rechtbank was bewezen dat de oud-Zeewoldenaar Anne Faber heeft ontvoerd, verkracht en gedood. Het lichaam van Anne Faber werd in oktober vorig jaar gevonden in het Horsterwold bij Zeewolde. 

De advocaat van de familie Faber zei na de uitspraak vorige week, dat de familie hoopte dat het boek gesloten zou zijn. Daarover zegt de advocaat van Michael P. tegen RTL: "Alle begrip voor het standpunt van de familie en dat is logisch ook. Maar wij vinden principieel dat het politieoptreden in deze zaak niet in de haak is en een hogere rechter hier toch nog eens goed naar moet kijken." 

Daarmee doelt Dorrestein op de arrestatie van P. Die zou volgens P. hardhandig zijn geweest en daarom deed hij aangifte. De zaak werd geseponeerd door het OM, maar de advocaten van P. vonden dat er strafvermindering moest volgen. De rechtbank zei hierover vorige week dat "de rechten van de verdachte geschonden zijn" en dat dit "een onherstelbaar vormverzuim" is, maar verbindt er "geen gevolgen aan voor de strafmaat in deze zaak".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel