Flevokust Haven volledig in gebruik

LELYSTAD • Ma 13 augustus 2018 | 8:25 • Maandag 13 augustus 2018 | 8:25

Het is inmiddels druk op de Flevokust Haven in Lelystad. Afgelopen april konden de eerste schepen met containers aanmeren en inmiddels is de haven volledig in gebruik. Terminalmanager Kees Vlaar van CTU heeft het er druk mee."Dagelijks hebben we afvaart van en naar Rotterdam en Antwerpen. We hebben er een dagtaak aan, dus het begin is goed."

De haven is bedoeld voor transport van goederen van en naar zeehavens zoals die van Rotterdam en Antwerpen. De provincie en gemeente Lelystad verwachten met de haven een flinke versterking van de economie. Nu de haven volledig in gebruik is, merkt Vlaar dat het drukker wordt. "Er is veel import richting Europa. Dat moeten wij vervolgens weer naar het achterland brengen. Daarnaast zien we ook meer export de andere kant uit."

Puntjes op de i


De schepen komen dus af en aan en de activiteiten staan zeker niet stil. Toch is de haven nog niet volledig af. "Het kantoor zit momenteel nog in een tijdelijke bouwkeet. Dus dat zal binnenkort gebouwd worden, net als diverse andere dingen. Het zijn de puntjes op de i", vertelt Vlaar. "Maar we hebben genoeg machines om onze capaciteit te kunnen halen. Dus wij maken de dagen goed vol."

In de toekomst zal de haven verder worden uitgebreid. Zo komt er onder meer een industrieterrein aan de binnenkant van de dijk. Vlaar is positief over de toekomst. "Het industrieterrein aan de andere kant van de dijk is nog in ontwikkeling dus ik verwacht binnen nu en een aantal jaar veel activiteit."

De totstandkoming van Flevokust heeft heel wat voeten in de aarde gehad. In eerste instantie werd er ook gesproken over een binnendijks deel, maar dat plan sneuvelde. De provincie nam daarna het heft in handen, waarna de buitendijkse haven uiteindelijk is gerealiseerd.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel