Nog geen verdachten aangehouden voor schietpartij en steekincident

ALMERE • Di 14 augustus 2018 | 22:42 • Dinsdag 14 augustus 2018 | 22:42

Er zijn nog geen verdachten aangehouden voor de schietpartij en het steekincident in Almere dinsdagavond. Dat laat de politie weten.

Schietpartij


Bij een schietpartij in de Amstelveenstraat raakte een 31-jarige Almeerder gewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar getuigen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. 

Steekincident


Eerder op de avond was er een steekincident in Almere Haven, waarbij een 18-jarige Almeerder gewond is geraakt. Hij werd aangetroffen in de tuin van een woning aan de Vrijmark en verklaarde te zijn gestoken tijdens een conflict. Waar dat conflict over ging is niet bekend.

Geweldsspiraal


Voor het zomerreces voerde de gemeenteraad op verzoek van de PVV en de VVD een debat over meerdere schietincidenten in Almere. Burgemeester Weerwind zei toen geen verband te zien en zei er bovenop te zitten. Toch vindt de PVV dat er ingegrepen moet worden. "Anders kan de raad terugkomen om opnieuw over geweldsspiraal te praten", zo tweet fractievoorzitter Toon van Dijk. 

De partij wil de gemeenteraad terugroepen van reces om de reeks aan geweldsincidenten als burgemeeester Franc Weerwind niet ingrijpt. "Waar is onze burgemeester, het lijkt erop dat hij de grip op de situatie aan het kwijtraken is", aldus PVV-raadslid Arnoud Ravenstein.

Later vandaag beslist de fractie of ze de raad inderdaad wil terugroepen van reces. Een meerderheid van de raad moet daar dan wel mee instemmen.

UPDATE: Burgemeester Franc Weerwind heeft zijn vakantie onderbroken vanwege het vele geweld in de stad. Een extra raadsvergadering komt er niet. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel