'Bekeuring' bij Lowlands hoeft niet betaald te worden

BIDDINGHUIZEN • Zo 19 augustus 2018 | 19:39 • Zondag 19 augustus 2018 | 19:39

Wie afgelopen weekend bij Lowlands in Biddinghuizen verkeerd geparkeerd stond, heeft mazzel gehad. In verband met acties voor een betere cao deelt de politie momenteel voor kleine overtredingen geen boetes uit. De foutparkeerders bij Lowlands kwamen er dus met een waarschuwing vanaf.

De woordvoerder van een regionaal actiecomité liet weten dat er ook op Lowlands gewoon gecontroleerd en actie gevoerd wordt. "Voor geringe overtredingen delen we nu geen boetes uit. Dan kan je denken aan fietsen zonder licht of zoals hier fout parkeren. Dingen waarmee je niemand anders in gevaar brengt."

In plaats van een boete deelt de politie briefjes uit die lijken op boetes. Op de briefjes staat meer over waarom er actie gevoerd wordt. De 'boetes' zijn bij Lowlands vooral uitgedeeld voor parkeerovertredingen. Het precieze aantal briefjes dat onder ruitenwissers achtergelaten is, kon de woordvoerder niet zeggen, "maar het zijn er flink wat!"

Foto's: @PolitieactieZWB

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel