Verdachte dood Mansour langer in voorarrest

ALMERE • Do 30 augustus 2018 | 13:59 • Donderdag 30 augustus 2018 | 13:59

De rechtbank heeft donderdag het voorarrest van een 21-jarige man uit Almere verlengd. Deze Almeerder heeft bekend dat hij in februari in zijn woning de 20-jarige Sabri Mansour heeft doodgeschoten. De verdachte houdt vol dat zijn wapen per ongeluk is afgegaan.

De zitting was verplaatst naar Utrecht. Op de vorige zitting in Lelystad had de familie van Mansour de zitting verstoord. De verdachte is toen getrapt. Ook moest zijn familie uit de rechtbank vluchten. Naar Utrecht waren alleen vier vrienden van de verdachte gekomen.

'Wapen functioneerde niet'
De rechtbank wees een verzoek van de verdediging om vrijlating af. De advocaat vertelde dat uit onderzoek naar het Russische moordwapen is gebleken dat het wapen niet goed functioneerde en per ongeluk afging. De verdachte zou bovendien psychisch in de put zitten, omdat hij per ongeluk zijn beste vriend heeft gedood.

Het OM verzette zich. De officier van justitie wees erop dat de Almeerder nog steeds geen verklaring heeft afgelegd. Zij benadrukte dat er twee schoten zijn gelost. 'Het is echt niet zo dat het wapen afgaat als je ernaar kijkt', voegde zij daaraan toe.

3D
De rechtbank bepaalde dat er een 3D visualisatie zal worden gemaakt. Alle verschillende mogelijke scenario's komen daarin aan bod. De Almeerder gaf aan dat hij de dood van zijn vriend echt niet heeft gewild. Maar de rechtbank hield hem in de cel. De volgende zitting is op 23 november in de streng beveiligde rechtbank in Schiphol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel