Weer extra hotelbedden erbij

ALMERE • Do 6 september 2018 | 19:31 • Donderdag 6 september 2018 | 19:31

Almere krijgt er extra hotelbedden bij. Een leegstaand pand aan de Televisieweg 2 wordt omgebouwd tot hotel. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de eigenaar Zabu Vastgoed BV.

Het pand wordt verbouwd naar een hotel met 55 kamers, een ontbijtrestaurant en drie vergaderkamers. Voorwaarde is dat er wel voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Volgens de eigenaar is het streven het hotel eind volgend jaar te kunnen openen.

Gebouw stond bekend als Digitaal Centrum Flevoland
Het gebouw kent een bijzondere geschiedenis. Ruim twintig jaar geleden kwam hier het Digitaal Centrum Flevoland, een verzamelgebouw voor verschillende digitale bedrijven. Almere en de provincie staken twee miljoen gulden in de ontwikkeling. Het idee was dat het de gemeente op de kaart zou zetten als moderne technologiestad, maar het miljoenenproject mislukte. Toenmalig wethouder Anne Bliek nam in 1998 vanwege de perikelen haar ontslag.

Leegstaande panden ombouwen tot hotels
De gemeente Almere werkt graag mee aan de transformatie van leegstaande kantoorpanden. Zo vestigt het Duitse Plaza Hotelgroup zich in het Martinez-gebouw achter station Almere Centrum. In de toren komen ruim 200 hotelbedden. Verder verkocht de gemeente het Alnovum aan de Seminarie BV voor de verbouwing tot een viersterren hotel met 120 kamers.

Aantal hotelbedden neemt toe
Dit aantal extra hotelbedden komt bovenop de vijfhonderd stuks die Almere al telt bij bestaande hotels en suites, zoals het Bastion, het Apollo en Van der Valk. Het aantal hotelbedden in de gemeente stijgt daarmee fors.

Bovendien biedt de gemeente ook in de andere stadsdelen ruimte voor de komst van hotels. Zo komt een hotel met 160 kamers naast het station Almere Buiten. En ook in het Ontwikkelingsplan Almere Haven staat dat er plek is voor een hotel bij de Sluiskade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel