'Gesprekken tussen Antonius en MC Groep liggen stil'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 17 september 2018 | 20:11 • Maandag 17 september 2018 | 20:11

De gesprekken over de voorgenomen samenwerking tussen MC Groep en het Antoniusziekenhuis in Noordoostpolder liggen stil. Dat komt door de financiële en bestuurlijke problemen bij de MC Groep, zo heeft wethouder Marian Uitdewilligen de gemeenteraad maandagavond laten weten. Volgens de wethouder zijn de gesprekken voor tenminste twee maanden opgeschort.

De politieke partijen ONS en D66 hadden de wethouder om opheldering gevraagd en wilden weten welke gevolgen dit heeft voor de gezondheidszorg in Noordoostpolder. De MC Groep en het Antoniusziekenhuis kondigden de voorgenomen samenwerking ruim een jaar geleden aan. Beide ziekenhuizen zouden vanaf januari 2018 vanuit het Dokter Jansencentrum in Emmeloord samen verder gaan. Inmiddels is wel duidelijk dat dit plan enige vertraging heeft opgelopen.

Verlies in 2016
Deze zomer werd bekend dat de ziekenhuizen van de MC Groep in 2016 een verlies van 3,7 miljoen euro leden. De cijfers over 2017 zijn nog steeds niet bekend, maar de MC Groep heeft al wel een een reeks maatregelen aangekondigd om de financiële resultaten versneld te verbeteren. Gedwongen ontslagen zouden daarbij niet worden uitgesloten.

MC IJsselmeerziekenhuizen onder verscherpt toezicht
Vorige week werd bekend dat de MC IJsselmeerziekenhuizen voor een half jaar tot februari onder verscherpt toezicht staan van de Inspectie Volksgezondheid en Jeugd. De inspectie besloot hiertoe op 6 augustus, omdat door bestuurlijke en organisatorische problemen in de leiding van de ziekenhuizen het risico zou bestaan dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg in gevaar zou kunnen komen.

De MC Groep heeft vestigingen in Lelystad, Emmeloord en Dronten en een polikliniek op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel