Inspectie dwingt curatoren informatie failliete ziekenhuizen te geven

FLEVOLAND • Vr 13 september 2019 | 10:59 • Vrijdag 13 september 2019 | 10:59

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd probeert de curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen te dwingen om informatie af te staan. De inspectie heeft de curatoren een zogenoemde 'last onder dwangsom' opgelegd.

Voor elke dag dat ze de gevraagde informatie niet verstrekken, wordt een dwangsom van 5.000 euro opgelegd met een maximum van 50.000 euro. Dat geldt sinds 23 augustus.

De inspectie doet onderzoek naar het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. Daarbij wordt gekeken of er in de periode voor het faillissement 'onbehoorlijke financiële constructies' zijn gebruikt. Ze zegt daarvoor informatie nodig te hebben van de curatoren en dat zij verplicht zijn die informatie te verstrekken. De curatoren hebben volgens de inspectie laten weten daar niet aan mee te werken.

De twee curatoren weigerden eerder al documenten te delen met de commissie die onderzoek doet naar het faillissement. Ze wilden volgens minister Bruins voor Medische Zorg dat de commissie sommige partijen buiten schot hield, onder wie de curatoren zelf. Daar ging de commissie niet mee akkoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel