Bestuurder Willem de Boer weg bij MC Groep

FLEVOLAND • Wo 26 september 2018 | 14:28 • Woensdag 26 september 2018 | 14:28

Willem de Boer stapt op als bestuurslid van de MC Groep en als directeur van het MC Slotervaart in Amsterdam. Dat meldt het Parool. Onder de MC Groep vallen ook de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk.

De MC Groep kampt al langere tijd met financiële en bestuurlijke problemen. Artsen zeiden deze zomer het vertrouwen in het bestuur op door middel van een brief. Zij vreesden voor een faillissement. In augustus werden de ziekenhuizen door de Inspectie van Gezondsheidszorg en Jeugd onder verscherpt toezicht gesteld.

Volgens een woordvoerder van het MC Slotervaart vertrekt De Boer omdat het ziekenhuis een betere scheiding wil aanbrengen tussen eigendom en bestuur. De Boer is medeoprichter van de MC Groep en had naast zijn plek in het bestuur ook aandelen in de ziekenhuizen. Hij ontkent dat de inspectie of het ziekenhuis op zijn vertrek heeft aangedrongen. De Boer vertrekt per 1 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel