2,5 miljoen euro voor bredere sluis Kornwerderzand

FLEVOLAND • Wo 17 oktober 2018 | 21:42 • Woensdag 17 oktober 2018 | 21:42

Flevoland draagt 2,5 miljoen euro bij aan het verbreden en verdiepen van de sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk. Provinciale Staten hebben daar woensdag mee ingestemd.

De sluis is al jarenlang onderwerp van gesprek omdat het een knelpunt is voor de scheepvaart. De sluis is namelijk verouderd en te smal voor moderne schepen. Friesland, Overijssel en Flevoland willen dat dat verandert.

De provincies steken er daarom allemaal geld in, net als verschillende gemeenten. Zo heeft Urk onder voorwaarden ook een half miljoen euro toegezegd.

Nog geen zekerheid
Ondanks de financiële toezegging van Flevoland is er nog lang geen zekerheid over het project. Dit hangt namelijk niet alleen af van de regio's, maar ook van bedrijven en bovenal van het Rijk. Die laatste zou bijna 130 miljoen euro moeten bijdragen. In totaal kost de aanpak van de sluis bij Kornwerderzand 203 miljoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel