Ouders opvang Kinderstraatje hebben vertrouwen in Stint

ALMERE • Do 18 oktober 2018 | 16:33 • Donderdag 18 oktober 2018 | 16:33

Ouders van kinderen die opgevangen worden bij gastouderopvang Het Kinderstraatje in Almere hebben nog het volste vertrouwen in de Stint. Dat zei de jurist namens de gastouderopvang vandaag voor de rechtbank in Utrecht. Het Kinderstraatje eist dat het verbod op het gebruik van de elektrische bolderkarren wordt ingetrokken.

De Stints mogen sinds 1 oktober de weg niet meer op van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Ze nam dat besluit nadat in Oss een Stint op een trein botste. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat waren er voor het ongeluk in Oss twee meldingen binnengekomen bij de politie over de veiligheid van het voertuig. Het volledige onderzoek naar de veiligheid van de elektrische bolderkar zal zeker nog tot de jaarwisseling duren.

De eigenaar van Het Kinderstraatje vindt dat bij het verbod geen rekening is gehouden met 'belangen van mensen en organisaties'. Ze heeft geen rijbewijs en is daarom naar eigen zeggen aangewezen op de Stint. Het ministerie heeft TNO opdracht gegeven om de veiligheid van het voertuig te onderzoeken. De resultaten daarvan worden eind dit jaar verwacht.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel