Zilveren Kruis: situatie MC Groep slechter dan verwacht

FLEVOLAND • Di 23 oktober 2018 | 14:40 • Dinsdag 23 oktober 2018 | 14:40

De MC Groep heeft begin deze maand onverwachts om een extra lening gevraagd bij Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar zegt daardoor te zijn verrast. Omdat de financiële situatie van de ziekenhuizen slechter bleek dan verwacht, heeft Zilveren Kruis besloten geen extra geld uit te trekken. Dat laat de zorgverzekeraar weten in een persbericht.

"We begrijpen dat onze keuze een grote impact heeft op de instelling, de werknemers en onze verzekerden. Wij zijn echter zeer terughoudend bij het financieren van zorginstellingen." Zilveren Kruis zegt dat het een grote verantwoordelijkheid heeft om zorgvuldig met premiegeld van verzekerden om te gaan. "Gebruik van premiegelden om financiële verliezen van een zorgaanbieder te compenseren past hier niet bij."

Zilveren Kruis geeft verder aan mee te denken over een oplossing voor de MC IJsselmeerziekenhuizen en het MC Slotervaart. Beide ziekenhuizen blijven gewoon open en de zorg gaat door. "Het ziekenhuis zal u informeren als daar verandering in komt."

Tussen de MC Groep en Zilveren Kruis hebben de afgelopen periode verschillende gesprekken plaatsgevonden over de toekomst. In juli heeft Zilveren Kruis besloten om een grote financiële vordering tijdelijk niet op te eisen, zodat er wat ademruimte bij de ziekenhuizen ontstond. Begin oktober kwam vervolgens het verzoek om extra geld te lenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel