Uitzendbureaus trekken personeel MC IJsselmeerziekenhuizen terug

FLEVOLAND • Wo 24 oktober 2018 | 13:05 • Woensdag 24 oktober 2018 | 13:05

Uitzend- en detacheringsbureaus hebben hun verpleegkundigen teruggetrokken uit de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het gaat om minstens drie bedrijven die hun personeel sinds vandaag niet meer inzetten. Door de zware financiële problemen bij de MC Groep bestaat er bij de bureaus onvoldoende vertrouwen dat hun diensten worden uitbetaald. Bovendien zijn er nog openstaande rekeningen uit het verleden.

Door het terugtrekken van het personeel vallen per direct 2 IC-verpleegkundigen weg, net als 2 verpleegkundigen op de spoedeisende hulp. Daarnaast worden meerdere losse diensten die voor uitzendkrachten stonden ingepland, niet ingevuld.

Een woordvoerder van de MC Groep kan nog niet aangeven welke consequenties dit heeft voor de zorg van de IJsselmeerziekenhuizen.

Een vierde detacheringsbureau in de zorg, TMI, trekt het personeel niet terug. Via TMI werken er 20 mensen in de MC IJsselmeerziekenhuizen. Met name in de acute zorg. Volgens de directeur kan dit werk niet plotseling worden stopgezet omdat het bureau een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Bovendien zijn er contracten die dit onmogelijk maken. Ook dit bureau maakt overigens melding van grote openstaande rekeningen bij de MC Groep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel