Burgemeester: alles in de strijd voor behoud ziekenhuis

LELYSTAD • Wo 24 oktober 2018 | 21:16 • Woensdag 24 oktober 2018 | 21:16

Burgemeester Ina Adema van Lelystad is bang dat de continuïteit van de zorg in haar stad niet gewaarborgd kan worden als het MC Zuiderzee moet sluiten. Dat zei ze woensdagavond in een extra raadsvergadering.

De burgemeester zegt dat ze 'er alles aan wil doen' om te voorkomen dat er geen ziekenhuis meer in Lelystad is. "Er is één probleem: daar gaat de gemeente of de provincie niet over," stelt ze. "De zorgverzekeraars spelen hierin de hoofdrol."

Het perspectief op de korte termijn is volgens Adema slecht. "Een faillissement begin volgende week is niet uit te sluiten." Er is al overleg met de minister geweest en ook heeft de burgemeester al meerdere Kamerleden benaderd voor hulp.

Volgende week woensdag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de ziekenhuiszorg. Verantwoordelijk wethouder Elly van Wageningen is van plan om daar naartoe te gaan om het belang van de situatie in Lelystad onder de aandacht te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel