'Serieuze partij overweegt ziekenhuizen over te nemen'

FLEVOLAND • Wo 24 oktober 2018 | 22:34 • Woensdag 24 oktober 2018 | 22:34

Er is een serieuze partij die overweegt de MC IJsselmeerziekenhuizen over te nemen. Dat zegt Cees de Bruin, de voorzitter van de cliëntenraad. Wie die partij is wil hij niet bekendmaken. De cliëntenraad komt op voor de belangen van de patiënten in de ziekenhuizen.

De Bruin zegt nog niet in te kunnen schatten hoe kansrijk een eventuele overname is. Wel wordt er achter de schermen volgens hem gewerkt aan een plan om de MC IJsselmeerziekenhuizen in elk geval deels open te kunnen houden. "Het kan ook zo zijn dat deze kandidaat de ziekenhuisvoorziening in Flevoland in stand wil houden door met een andere partij te gaan samenwerken", zegt De Bruin.

Einde verhaal voor MC Slotervaart
Het MC Slotervaart in Amsterdam zou buiten een mogelijke overname vallen. Voor dat ziekenhuis is het over en uit. Woensdagavond maakte het MC Slotervaart bekend geen nieuwe patiënten meer aan te nemen. De operatiekamers en intensive care blijven daar alleen operationeel voor patiënten die op dit moment in het ziekenhuis liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel