CNV: onderzoek naar overige activiteiten Loek Winter

FLEVOLAND • Do 25 oktober 2018 | 16:24 • Donderdag 25 oktober 2018 | 16:24

CNV Zorg & Welzijn wil onderzoek naar de overige activiteiten van zorgondernemer Loek Winter, die eigenaar was van de inmiddels failliet verklaarde MC IJsselmeerziekenhuizen. Dit om "te voorkomen dat we met soortgelijke situaties in aanraking komen".

"De zorg is gebaat bij kwaliteit en continuïteit, dat rijmt niet met het winstbelang dat particuliere ondernemers nastreven," vertelt de bond tegen het ANP. Loek Winter bezit naast de MC Groep ook de DC Klinieken. Dat is een landelijke zorgorganisatie met 13 medisch specialistische centra.

Snel duidelijkheid

CNV steunde het personeel van de bankroet verklaarde ziekenhuizen donderdag ter plekke. "Het is van het grootste belang dat er snel duidelijkheid komt voor medewerkers en dat het uitbetalen van hun salaris wordt gegarandeerd. In beide regio’s dient er snel een netwerk te worden gevormd, om mensen van werk naar werk te begeleiden. Ook om te voorkomen dat medewerkers de zorg verlaten. De minister moet snel de regie pakken," zegt Anneke Westerlaken, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel