Sollicitaties stromen binnen bij ziekenhuizen in de regio

FLEVOLAND • Za 27 oktober 2018 | 15:15 • Zaterdag 27 oktober 2018 | 15:15

De omringende ziekenhuizen hebben het niet alleen druk met vragen van patiënten van de failliet verklaarde MC IJsselmeerziekenhuizen. Ook het personeel van de IJsselmeerziekenhuizen zoekt vaak contact om te informeren naar vacatures.

"De telefoon staat roodgloeiend", vertelt woordvoerder Anneke Plette van het St. Jansdal in Harderwijk. Ze kregen telefoon van ruim 70 belangstellenden en hadden 35 sollicitaties binnen. "We hebben vrijdag een extra telefoniste ingeschakeld om ons te ondersteunen." Ook via Facebook kreeg het ziekenhuis berichten van medewerkers van de failliete ziekenhuizen die geïnteresseerd zijn in een baan.

Ook Peter Pels, woordvoerder van het Flevoziekenhuis in Almere, vertelt dat er sinds het faillissement ruime belangstelling is voor hun vacatures. "We zijn meer dan 50 keer gebeld door geïnteresseerd personeel van de failliete MC ziekenhuizen en we hebben 15 concrete sollicitaties ontvangen." Het ziekenhuis heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die op zoek zijn naar werk. "Dat nummer is ook 's avonds en in het weekend bereikbaar", vertelt Pels. "Er is veel belangstelling en we hebben ook veel vacatures, dus dat sluit goed op elkaar aan." Het speciale nummer dat ze hebben geopend is 036 - 868 9577.

De hoeveelheid sollicitaties die binnenkomt bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek valt nog mee, zegt woordvoerder Jannet Jouwsma. "We hebben een aantal sollicitaties binnen, maar het loopt nog niet storm." Ze vermoedt dat er maandag meer sollicitaties binnenkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel