Deadline voor overnamekandidaten MC ziekenhuizen vanmiddag

FLEVOLAND • Vr 2 november 2018 | 13:08 • Vrijdag 2 november 2018 | 13:08

Partijen die de MC IJsselmeerziekenhuizen willen overnemen hebben tot vrijdagmiddag 17.00 uur de tijd om zich te melden. De stichting Cardiologie Centra Nederland (CCN) en ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk laten Omroep Flevoland weten dat van de curator te hebben gehoord.

CCN liet eerder weten te werken aan een doorstart van de ziekenhuizen. Een bidboek met haar plannen moet uiterlijk vrijdagmiddag bij de curator zijn ingeleverd. Daarin staat onder meer beschreven hoe de initiatiefnemers het ziekenhuis willen overnemen, welke poli's en arbeidsplaatsen behouden blijven en hoe alles betaald wordt.

CCN wil niet vertellen wat er precies in het bidboek staat. "Als wij nu al vertellen wat onze plannen zijn, dan staan we al 2-0 achter bij de overnamegesprekken", zegt Aernout Somsen van CCN.

Ook het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk, dat de ziekenhuiszorg in Lelystad wil overnemen, geeft geen inzage in de plannen. Volgens een woordvoerder staan daar bedrijfsgeheimen in.

Een woordvoerder van de MC IJsselmeerziekenhuizen kan de deadline niet bevestigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel