Wethouder Hoek: IJmeerlijn moet op de agenda blijven

ALMERE • Zo 4 november 2018 | 10:00 • Zondag 4 november 2018 | 10:00

Almere is bezig met een actieve lobby voor de IJmeerverbinding. De Almeerse GroenLinks-wethouder Jan Hoek zegt in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat die verbinding naar Amsterdam hard nodig is met het oog op de snelle groei van de stad.

Vijf jaar geleden was met het kabinet afgesproken dat de IJmeerlijn pas rond 2025 weer ter sprake zou komen. Volgens wethouder Hoek kan Almere zich niet permitteren daar op te wachten, nu er grote druk is om woningen te bouwen en het niet goed lukt om extra arbeidsplaatsen naar de stad te halen. De bestaande verbindingen zijn daarom niet toereikend voor het forensenverkeer.

Almere trekt bij de lobby samen op met Amsterdam, zegt wethouder Hoek. Hij gaat met het Amsterdamse college praten over de aanpak. Hoek rekent er op dat de realisatie van de IJmeerverbinding een lang traject wordt, en dat de lijn er niet voor 2030 ligt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel