Meer dan tien gegadigden voor doorstart ziekenhuis

LELYSTAD • Ma 5 november 2018 | 22:17 • Maandag 5 november 2018 | 22:17

Meer dan tien partijen hebben zich gemeld om de ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dat zei minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport maandagavond na afloop van een overleg in het Lelystadse ziekenhuis.

De bewindsman sprak onder andere met de medische staf over de haalbaarheid van de plannen die de verschillende overnamekandidaten voor de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen hebben.

Tot nog toe zijn alleen de plannen van het St Jansdal, het Antonius Ziekenhuis en Cardiologie Centra Nederland openbaar geworden. Geen van deze drie partijen denkt dat er in Lelystad een volwaardige spoedeisende hulp en afdeling verloskunde kan blijven bestaan.

Minister Bruins liet weten dat hij zich voor een doorstart van de spoedeisende hulp en verloskunde in Lelystad blijft inzetten. Voorafgaand aan het overleg bracht de minister maandagmiddag een kort bezoek aan Urk. Deze gemeente wordt het meest getroffen door het faillissement van Lelystadse ziekenhuis. Vrouwen die moeten bevallen en medische spoedgevallen zijn zo'n 45 minuten onderweg naar alternatieve ziekenhuizen in Sneek, Zwolle, Almere of Harderwijk.

Minister Bruins verwacht dat er woensdag aan het eind van de dag een plan op tafel ligt waaruit blijkt 'dat er perspectief is' om de zorg in Lelystad te garanderen. De verdere uitwerking daarvan gaat nog wel enige tijd in beslag nemen. Bruins heeft de Kamer toegezegd op donderdag met meer informatie te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel