Actievoerders willen inloophuis De Kans behouden

BIDDINGHUIZEN • Vr 9 november 2018 | 11:09 • Vrijdag 9 november 2018 | 11:09

De ledenvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen kreeg woensdagavond actievoerders op bezoek. Inloophuis De Kans raakt haar huidige locatie kwijt en de demonstranten pleitten voor een oplossing hiervoor.

Er liggen nu plannen voor een Multifunctioneel Gebouw (MFG) in Biddinghuizen. Dit zou in 2020 klaar moeten zijn. Daarna wordt het bestaande dorpshuis Het Koetshuis gesloopt. Dat is nu de locatie van De Kans. De actievoerders wilden weten wat er daarna met het inloophuis zou gaan gebeuren.

Voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen Biddinghuizen deelt de zorgen van de actievoerders. "Het inloophuis is een belangrijk ontmoetingspunt voor mensen die aan de rand van de samenleving leven. De Kans is heel belangrijk voor die mensen. Het is een plek waar ze andere mensen kunnen ontmoeten, maar ook vragen kunnen stellen. Het is een plek waar ze gehoord en begeleid worden. Ook het uitdeelpunt van de Voedselbank zit daar, dus het mag niet zomaar verdwijnen."

In het nieuwe MFG is er in ieder geval geen ruimte voor het inloophuis. "De Kans wil een permanente ruimte, het MFG heeft daar geen mogelijkheid voor. Nu valt De Kans onder De Meerpaal. Daarom gaan we met hun en met de gemeente in gesprek om een nieuwe huisvesting te zoeken", legt Feiken uit.

Het meest ideale zou een nieuwe plek in het centrum zijn, onderstreept Feiken. "Of het nou een nieuw pand langs de Havenweg is, of dat De Kans bij een andere organisatie in huis komt, dat maakt niet uit. We willen het centrum van Biddinghuizen multifunctioneel houden, en De Kans hoort daarbij."

Deel artikel

reacties (3)

 • Stevie

    Vr 9 november 2018 Vrijdag 9 november 2018

  En het bleef nog lang onrustig in dat deel van de polder.

  reageer
 • kees d.

    Vr 9 november 2018 Vrijdag 9 november 2018

  Het gebouwtje waar de Kans in is gehuisvest staat los van het Koetshuis. Waarom kan dat niet blijven staan dan?

  reageer
 • theo

    Vr 9 november 2018 Vrijdag 9 november 2018

  geef het gewoon een kans

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert