Sloop kerkcentrum Voorhof bijna begonnen

BIDDINGHUIZEN • Vr 3 juli 2020 | 12:05 • Vrijdag 3 juli 2020 | 12:05

De sloop van een deel van kerkcentrum De Voorhof in Biddinghuizen gaat komende week van start, met het begin van de vakantieperiode. Dat zegt dominee Margriet van de Bunt van de Biddinghuizer kerk.

De Voorhof bestaat nu uit twee delen. Het deel van de protestantse kerk wordt gesloopt en dat wordt een multifunctioneel gebouw. Het deel waar nu de katholieke parochie in zit, wordt in gebruik genomen door de protestantse gemeente. Ook de katholieken gaan daarvan gebruik maken.

De oplevering van het deel waar de protestantse kerk in kerkt, is gepland voor één dezer dagen. De kerkgemeente hoopt in september diensten vanuit de nieuwe kerk te kunnen houden. "We gaan wel half juli proberen te streamen vanuit de nieuwe kerkruimte", aldus Van de Bunt.

Komende zondag kalm aan
Dit weekend wordt de dienst gestreamd vanuit het educatieve centrum in Biddinghuizen. Zonder de aanwezigheid van kerkgangers. Het thema van deze zondag is 'kalm aan'. Van de Bunt: "De schriftlezing komt uit het Nieuwe Testament, Mattheus 11, waarin Jezus zegt: ''komt tot Mij iedereen die vermoeid is en belast is.'' Dat vind ik wel toepasselijk aan het begin van de zomervakantie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel