Bouw tweede multifunctionele gebouw ligt op schema

BIDDINGHUIZEN • Ma 22 februari 2021 | 7:56 • Maandag 22 februari 2021 | 7:56

De bouw van het tweede multifunctionele gebouw (MFG2) in Biddinghuizen verloopt ondanks de coronacrisis voorspoedig. De verbouwing van de kerk is afgerond en sinds kort zit het dak op de nieuwe sporthal.

Het is de bedoeling dat in de accommodatie bijna alle sociale activiteiten van het dorp gaan plaatsvinden. In de sportzaal kunnen alle sporten op wedstrijdniveau beoefend worden. Naast het sportgedeelte komen er vergaderruimtes, een jeugdhonk en een restaurant. Party Centrum Slump gaat MFG2 runnen.

Jarenlang proces
Het project is bedacht en uitgevoerd door een groep vrijwilligers. Het duurde lang voordat met de bouw van MFG2 begonnen kon worden. De eerste plannen voor een multifunctioneel centrum stammen uit 2006. Dat centrum werd uiteindelijk opgedeeld in twee gebouwen. In 2013 werd MFG1 gerealiseerd. Dit is een gezamenlijk onderkomen voor drie basisscholen, de bibliotheek en de kinderopvang. MFG2 moest een vervangend onderkomen worden voor het dorpshuis, kerkcentrum De Voorhof en de gymzaal aan de Sportlaan.

De weg naar MFG2 was niet makkelijk. Zo bleek in 2015 dat de plannen duurder waren dan geraamd en was er protest tegen de sloop van De Voorhof, het kerkgebouw. Uiteindelijk zette de gemeenteraad in 2019 het sein op groen voor de bouw van MFG2.

Opening in september
Voor de financiering van de bouw wordt gebruikgemaakt van subsidies, fondsen en er is een lening afgesloten. Het totale bedrag voor de bouw is 4,8 miljoen euro. In september gaat de accommodatie open voor gebruik en moet het een bruisende plek worden, centraal in het dorp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel