Minister: ruim vier miljoen voor behoud SEH en acute verloskunde

LELYSTAD • Vr 9 november 2018 | 17:44 • Vrijdag 9 november 2018 | 17:44

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft structureel 4,4 miljoen euro per jaar beschikbaar om de spoedeisende hulp (SEH) en acute verloskunde in Lelystad in de lucht te houden. Dat zei hij vrijdagmiddag in Dit is Flevoland.

Bruins reageerde op een stuk van zorgverzekeraar Zilveren Kruis waarin staat dat de verzekeraar geen toekomst ziet in de spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad.

Bruins benadrukt dat hij zich maximaal inspant om deze afdelingen open te houden. Daarom wil hij ook een financiële bijdrage doen "voor een reeks van jaren". Deze boodschap heeft de minister ook meegegeven aan de verschillende overnamekandidaten waar de curator mee in gesprek is.

"Als er een bijdrage van de overheid komt, zal dat geesten rijp maken om te kijken wat mogelijk is. En is dat niet dit jaar, dan later. De bijdrage wil ik wel een tijdje beschikbaar houden", zo laat de minister weten.

Naar verwachting komt er kort na het weekend meer nieuws over een mogelijke overname van de MC IJsselmeerziekenhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel