'Warande goede locatie voor Tiny Houses'

LELYSTAD • Za 10 november 2018 | 10:40 • Zaterdag 10 november 2018 | 10:40

In de nieuwbouwwijk Warande in Lelystad is ruimte voor 'een kleinschalige ontwikkeling met Tiny Houses'. Het past goed bij de stad en versterkt de diversiteit. Dat staat in het Woningbouwprogramma 2019-2022 van de gemeente.

Niet geschikt
In de toekomstvisie wordt geconcludeerd dat ondanks het aanwijzen van zoekgebieden een ontwikkeling met kleine woningen (50 vierkante meter) niet van de grond is gekomen. De Lelystadse ondernemer Rob Bakelaar liet eerder weten dat de vijf gekozen locaties om uiteenlopende redenen niet geschikt zijn voor Tiny Houses.

Skaeve Huse
Een andere niche waar de gemeente al jaren mee bezig is, zijn de Skaeve Huse. Dat zijn onderkomens die bedoeld zijn voor alleenstaanden die vanwege hun gedrag niet in een regulier huurhuis kunnen wonen. Voor deze woningen wordt een plek gezocht binnen het gebied van de Campuszone, waar het nieuwe schoolcomplex voor voortgezet onderwijs komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel