Medische staf IJsselmeerziekenhuizen positief over St Jansdal

FLEVOLAND • Di 13 november 2018 | 21:38 • Dinsdag 13 november 2018 | 21:38

De medische staf van de MC IJsselmeerziekenhuizen is positief over de ontwikkelingen rond de mogelijke overname door het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.

Het stafbestuur is blij dat na het faillissement van de ziekenhuizen er eindelijk duidelijkheid is: "Dat er niet meer alleen achter gesloten deuren wordt gesproken, maar in de openbaarheid. We gaan met St Jansdal constructieve gesprekken voeren en onze visie naar voren brengen, in de hoop om samen met hen en de zorgverzekeraars tot een goede toekomst voor deze regio te komen."

De medische staf kent de plannen van St Jansdal inhoudelijk nog onvoldoende. Men kan zich dus ook niet uit laten over de spoedeisende hulp (SEH) en de acute verloskunde. Het St Jansdal gaf eerder aan dat deze twee disciplines in Lelystad niet rendabel zijn te maken. Minister Bruins van Medische Zorg en Sport heeft er jaarlijks maximaal 4,4 miljoen euro voor over. Het is niet bekend wat er met de SEH en de acute verloskunde gaat gebeuren.

Cliëntenraad MC Groep gematigd positief
Voorzitter Cees de Bruin van de cliëntenraad van de MC Ziekenhuizen is verrast over het nieuws dat er nog maar één gesprekspartner over is. "Ik hoop dat er snel, zoals is toegezegd vrijdag, meer duidelijkheid komt. Ik hoop ook dat dit gebeurt op een moment dat er vanuit de medische staf, de ondernemingsraad en de cliëntenraad nog wat in te brengen valt."

De Bruin was de afgelopen week enthousiast over de overnamekandidaat Cardiologie Centra Nederland (CCN). Dat CCN is afgevallen, vindt de voorzitter van de cliëntenraad jammer. "Ik was daar zeker enthousiast over, omdat daar een man werkt die ik heb leren kennen als een goede kerel. Ik geloof in die organisatie."

Toch ziet De Bruin het nieuws dat er nu verder wordt gepraat met St Jansdal, als een lichtpuntje. Hij heeft het idee dat minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport achter de schermen met de partijen iets heeft afgesproken: "Er moet op de één of andere manier een toezegging zijn gedaan dat in Lelystad de SEH en acute verloskunde blijven, anders had de minister nooit een bedrag genoemd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel