Raadsleden: 'A6 blokkeren bij uitblijven volwaardig ziekenhuis'

LELYSTAD • Wo 21 november 2018 | 1:30 • Woensdag 21 november 2018 | 1:30

Raadsleden uit Lelystad willen in actie komen als er geen volwaardig ziekenhuis komt in hun stad. Ze reageerden dinsdagavond zonder uitzondering teleurgesteld op het nieuws dat minister Bruins heeft geconcludeerd dat een volwaardig ziekenhuis in Lelystad onmogelijk is. Ze vinden dat de minister zijn eerder gedane belofte voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad moet nakomen.

Er wordt nog onderhandeld, maar als die onderhandelingen niet de gewenste uitkomst hebben dan gaan de raadsleden op de barricades. Jack Schoone van Leefbaar Lelystad denkt er zelfs over om de A6 te blokkeren als Bruins geen woord houdt.

Schoone: "We kunnen wel op het Malieveld (in Den Haag) gaan staan of op het Agoraplein, maar dat heeft geen inhoud. Er wordt nu nog onderhandeld, maar als dat niet de gewenste uitkomst heeft, mogen we best wel eens recalcitrant zijn. De A6 blokkeren mag niet van de rechter, dat klopt. Maar soms moet je eens een keer een risico nemen en je ziet dat Nederland er toch wel achterstaat. Ook bij de blokkeerfriezen."

'Ik ben het zat'
Meta Jacobs van de VVD loopt met Schoone voorop als hij de A6 gaat blokkeren. "Ik lever graag mijn ridderorde in voor 240 uur werkstraf. Ik wil geen blokkeerpiet worden. Maar we zijn een beetje tam en ik ben het een beetje zat. We moeten iedereen wakker schudden. "

'Ga niet meer flyeren voor de VVD'
Jacobs gaat nog verder: "Dit is een VVD-minister. We gaan dadelijk de verkiezingen in. Denkt u dat ik nog op de markt ga staan flyeren? Ik voel me verantwoordelijk voor de uitspraken die een minister doet. Er is wel een belofte gedaan voor onze stad en daar wil ik hem heel graag aan houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel