'Wél voldoende personeel voor volwaardig ziekenhuis'

LELYSTAD • Wo 21 november 2018 | 12:01 • Woensdag 21 november 2018 | 12:01

Het klopt niet dat er onvoldoende personeel is om in Lelystad een volwaardig ziekenhuis te houden. Ook voor de spoedeisende hulp zijn genoeg artsen en verpleegkundigen beschikbaar. Dat schrijven de verpleegkundigen van het MC Zuiderzee in Lelystad woensdag aan onder anderen minister Bruins voor Medische Zorg, de curatoren en de directie van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.

Volgens de verpleegkundigen is eerder deze maand via een enquête aangetoond dat 80% van de medewerkers van het ziekenhuis na een doorstart wil blijven. De curator zou hebben beloofd dat mee te nemen in de onderhandelingen. Dinsdagavond maakte minister Bruins in een brief bekend dat na een doorstart door het St Jansdal de afdelingen spoedeisende hulp en acute zorg verdwijnen. Dat zou komen door een tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen en specialisten in de regio Flevoland.

Volgens de verpleegkundigen kwam er na het lezen van de brief van de minister een groot gevoel van boosheid en machteloosheid bij hen op. Ze vinden het vreemd dat ze niet bij gesprekken worden betrokken en vinden dat ze slecht van de ontwikkelingen op de hoogte zijn gehouden. Daardoor ontstaat onzekerheid waardoor mensen gaan solliciteren. Het lijkt er volgens de verpleegkundigen op dat er moedwillig wordt ingespeeld op het vertrek van medewerkers dat 'eieren voor het geld' kiest.

'Personele bezetting aantoonbaar goed'
Ook volgens de medische staf is de personele bezetting van de acute zorg de afgelopen jaren aantoonbaar goed geweest. In een persbericht namens het hele personeel schrijft de staf dat het noodzakelijk is voor alle inwoners in het verzorgingsgebied dat er een volwaardig ziekenhuis blijft; met 24/7 spoedeisende hulp, een beddenhuis, volwaardige OK-faciliteiten en acute klinische verloskunde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel