Weer vernielingen in gedenkpark voor overleden kinderen

ALMERE • Do 22 november 2018 | 11:39 • Donderdag 22 november 2018 | 11:39

Vandalen hebben opnieuw toegeslagen in het Luierpark in de Almeerse Stripheldenbuurt. Twee net geplante 'luierbomen' zijn omgetrokken. Beheerder Tineke Ras is woedend. De bomen in het park zijn van ouders die er hun kind mee herdenken. Ze heeft opnieuw aangifte gedaan bij de politie.

Het Luierpark bestaat sinds maart 2017. Sindsdien zijn er diverse keren vernielingen aangericht. In augustus zijn er maatregelen genomen die het vandalisme moeten tegengaan. Zo is de toegang tot het park nu verboden tussen zonsondergang en zonsopgang. Volgens Ras zijn de vernielers dit keer ook niet ver het park ingelopen. De omgetrokken bomen staan bij de ingang. Ze werden dinsdag geplaatst om twee bomen te vervangen die de droge zomer niet hadden overleefd.

Roep om cameratoezicht
Ras vindt dat de gemeente Almere nu toch gehoor moet geven aan een oproep van de PVV. Die vroeg in juni om cameratoezicht bij de gedenkplaatsen in de stad. Naast het Luierpark gaat het om de Vlindertuin. Ook daar worden geregeld vernielingen aangericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel