Poliklinieken blijven open

FLEVOLAND • Vr 23 november 2018 | 10:30 • Vrijdag 23 november 2018 | 10:30

De poliklinieken van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad zullen ook na volgende week donderdag open blijven. Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Aanvankelijk zouden de poliklinieken na 29 november sluiten, maar nu St Jansdal uit Harderwijk de zorg in Lelystad en Dronten op termijn gaat overnemen, verandert de situatie. Tot maart geldt er een overgangssituatie, waarbij poliklinische zorg blijft bestaan.

Verwacht werd dat het ziekenhuis vrijdag later meer details zou geven over hoe de zorg de komende tijd wordt georganiseerd. Dit duurt langer, omdat er eerst intern moet worden overlegd. Ook moet er worden afgestemd met onder meer de huisartsen, die patiënten naar ziekenhuizen doorverwijzen.

Situatie Dokter Jansencentrum nog onduidelijk
Het is nog niet te zeggen tot hoelang er poliklinische onderzoeken en dagbehandeling plaats vinden bij het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. De curator is nog in gesprek met de Antonius Zorggroep over de overname van de zorg in Noordoostpolder en Urk. Antonius-bestuurder Marcel Kuin verwacht hierover in de loop van komende week meer duidelijkheid.

Overgang zorg naar Antonius duurt enkele weken
Op enig moment zal het zorggebied van de MC-ziekenhuizen worden opgeknipt in een deel Noordoostpolder en een deel oostelijk Flevoland.
Kuin zegt dat Antonius een aantal weken nodig zal hebben om de patiëntenzorg van de MC IJsselmeerziekenhuizen over te nemen. Hij verwacht dat zijn ziekenhuis voor minstens twee jaar ruimte in het Dokter Jansencentrum zal huren, ook in het geval dat het ziekenhuis door de curator van MC IJsselmeerziekenhuizen wordt verkocht. In de tussentijd hoopt Antonius in Emmeloord nieuwbouw te realiseren.

Tot maart beperkte spoedeisende hulp in Lelystad
Tot maart wordt de huidige situatie bij de spoedeisende hulp in Lelystad voortgezet. Overdag en een deel van de avond is de SEH dus open. Vanaf 22.00 uur tot 8.00 uur moeten spoedgevallen naar andere ziekenhuizen in de regio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel