St Jansdal: Pas op met budgetpolis Zilveren Kruis

LELYSTAD • Wo 28 november 2018 | 13:45 • Woensdag 28 november 2018 | 13:45

Heb je een zorgverzekering bij Zilveren Kruis en maak je gebruik van de goedkoopste polis, dan kun je niet terecht bij de ziekenhuizen in Lelystad en Harderwijk. Daarvoor waarschuwt het St Jansdal.

Update 07/12: Inmiddels hebben Zilveren Kruis en het St Jansdal alsnog een contract met elkaar gesloten voor de Basis Budget-patiënten.

Met de polis 'Basis Budget' kon je tot aan het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen wel in het Lelystadse ziekenhuis geholpen worden. Nu de zorg wordt overgenomen door het St Jansdal uit Harderwijk is dat niet langer het geval. Zilveren Kruis en het St Jansdal hebben geen contract met elkaar voor verzekerden met de budgetpolis; Basis Budget.

Uitwijken of zelf betalen
"Komen verzekerden wel in Lelystad of Harderwijk dan geeft dat administratief veel gedoe, hun rekening wordt niet volledig betaald en de verzekerde moet een deel zelf betalen," zo laat het St Jansdal weten. Voor spoedzorg geldt een uitzondering. In dat geval maakt het niet uit welk type verzekering je hebt.

Het St Jansdal gaat mensen die een Basis Budget verzekering hebben, wijzen op de verandering. "Omdat Lelystad tot en met 2018 wel gecontracteerd is voor de budgetpolis, is het aannemelijk dat er nogal wat verzekerden met deze Basis Budget polis in Lelystad wonen.”

Kies een andere polis
Het ziekenhuis adviseert mensen om voor 2019 een andere polis af te sluiten die wel alles vergoedt bij het St Jansdal. Mensen die Zilveren Kruis Basis Budget behouden zijn anders aangewezen op ziekenhuizen waarmee de verzekeraar wel een contract heeft. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Flevoziekenhuis in Almere en Isala in Zwolle.

St Jansdal zegt Zilveren Kruis gevraagd te hebben om alsnog een deal te sluiten voor de verzekerden met de budgetpolis. "Maar dat wil/kan niet meer," zo zegt het ziekenhuis. Zilveren Kruis biedt naast de budgetpolis ook andere type verzekeringen aan waarbij verzekerden wel in Lelystad en Harderwijk terecht kunnen.

Geen gevolgen voor bestaande patiënten
Zilveren Kruis laat weten dat Basis Budget-patiënten die al onder behandeling staan bij het MC Zuiderzee ook in 2019 hun zorg gewoon vergoed krijgen. "Daar hebben we speciale afspraken over gemaakt met St Jansdal." Het gaat dus om mensen waarvan het huidige behandeltraject in 2019 nog doorloopt.

Duurdere polissen van Zilveren Kruis, genaamd Basis Zeker en Basis Exclusief, bieden voor nieuwe patiënten in 2019 wel vergoeding bij het St Jansdal. 5 procent van de verzekerden bij Zilveren Kruis maakt gebruik van de budgetpolis.

Verschillende typen zorgverzekeringen:
Bij het kiezen van een zorgverzekering kom je vaak de termen naturapolis en restitutiepolis tegen. Een naturapolis is meestal wat goedkoper, maar biedt minder keuzevrijheid.

* Naturapolis: Bij een naturapolis kun je meestal alleen kiezen voor een arts of ziekenhuis waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Het is dus belangrijk dat je controleert of jouw verzekeraar een deal heeft met het ziekenhuis waar je naartoe wilt. Deze beperkte keuzevrijheid levert een goedkopere premie op.

* Restitutiepolis: Bij een (zuivere) restitutiepolis ben je volledig vrij om je eigen zorgverlener te kiezen. Mogelijk moet je wel de rekening voorschieten en daarna declareren bij je zorgverzekeraar. De ruimere keuzevrijheid bij dit type polissen zorgt voor een wat hogere premie.

Lees meer over de verschillende verzekeringen bij de Consumentenbond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (44)

 • Toni

    Vr 30 november 2018 Vrijdag 30 november 2018

  Boycotten die zooi met ze allen de hoofdingang blokkeren

  reageer
 • peter van den bemt

    Za 1 december 2018 Zaterdag 1 december 2018

  Van het Zilveren Kruis dan toch, neem ik aan. Want ZIJ doen dit.

 • Patrick

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Dit ruikt naar een vorm van koppelverkoop. Was dat niet verboden in Nederland, meneer de minister?

  reageer
 • Carlien

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Het is te idioot voor woorden wat er nu gezegd word over de budget verzekering.
  Ziekenhuizen zijn verplicht zorg te verlenen aan een ieder dus ook St Jansdal. Wat zij te kort komen wordt door de overheid of de verzekeraar aangevuld of vergoed.

  reageer
 • peter van den bemt

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  kleine correctie. Als een ziekenhuis geen contract heeft met de zorgverzekeraar, werken ze natuurlijk niet voor niets. Maar dan moet de patient alles of een groot deel zelf betalen. Verder: tekorten van een ziekenhuis worden nooit door de overheid bijgelegd. En ook niet door de de verzekeraar. Die stellen juist een maximum. Dat is een paar jaar geleden gebeurd, ik dacht het UMC. In oktober was het budget al op. De verzekeraar wilde niets bijbetalen. Het ziekenhuis kon bepaalde zorg daardoor niet leveren.

 • peter van den bemt

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Waar haal je dat nou vandaan? Ziekenhuizen zijn wel verplicht zorg te leveren. Maar de zorgverzekeraar vergoedt dat niet altijd. Ze werken dan voor niets. Dat wordt echt niet door de overheid betaald. Dan hadden Slotervaart en MC toch niet failliet hoeven gaan? De zorgverzekeraars gaan wel of geen contract met ziekenhuizen aan. Als ze dat niet doen, wordt de geleverde zorg aan hun klant niet door hun vergoed. Zo dwingen ze dus ook mensen, als ze opletten en niet vergeten alles te lezen, naar andere ziekenhuizen te gaan.

 • peter van den bemt

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Is er nog IEMAND die erover denkt zich bij Zilveren Kruis te verzekeren? Of iemand die niet, na wat ze de MC Ziekenhuizen en het Slotervaart, en hun patienten, geflikt hebben, overstapt naar een fatsoenlijke verzekeraar??? Deze handelwijze heeft geleid tot het faillissement van de MC Ziekenhuizen en het Slotervaart. Nu doen ze hetzelfde met St Jansdal. En de bestuurders, wel dik een miljoen per jaar verdienen.

  reageer
 • Thijs

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  2 vliegen in 1 klap voor Zilverenkruis
  Stopzetten ziekenhuis in Lelystad, zodat zij duurdere polissen kunnen afsluiten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dave

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Dat betekent zeer waarschijnlijk dat het ziekenhuis heel weinig patiënten met minimum inkomen zal hebben.Had het ziekenhuis lekker helemaal dichtgetimmerd...

  reageer
 • Jaap

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Geen klachten over het Zilveren Kruis. Maar met mijn basis budget verzekering zal ik toch over moeten stappen, als de zorg in dronten door het St Jansdal per 2019 niet meer geheel wordt vergoed. DSW is dan mijn keuze. Verzekeraar met een baas aan het roer met goede principes. Dat spreekt mij aan.

  reageer
 • Rooie

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  OPLICHTERS IK BEN CHRONISCH ZIEK MIJ NEEMT GEEN ANDERE ZIEKENFONDS DE ZIEKENFONDS HOORT ONS INTELICHTEN NEE HUN LICHTEN LIEVER ONS OP!!! WEET nu helemaal miet wat ik nu moet doen??? Ben echt radeloos heb Dieren maar geen Mensen die mij dan Nachthemden en zo dingen komen brengen in een ander Ziekenhuis maar well meer bijdrage betalen pffffff en eventuel ook noch extra bij betalen!!! Dese Land is na zijn Moer en al aardig een 3 te Wereld land maar ons verder outknijpen Rutte heeeee en al ons geld in de Wereld verdelen en ook na de EU slepen heee RUTTE?!?!@#$#@!?

  reageer
 • Brihitte

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Ik vind het heel erg dat ze zo omgaan met chronische ziekte mensen.
  Monopoly speelt het we zijn niet opgewassen met verzekeringen. Ze mogen jou niet discrimineren. Ik wilde in het verleden overstappen maar vanwege mijn ms kon dat niet. En later wel. Probeer te kijken. De prijzen verschillen. Als ik overstap word het duurder voor mij. 😠😠😠

 • Jaap

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Beste "over de", kalmeer een beetje. Voor de basis ziektekostenverzekering geldt een acceptatieplicht voor alle verzekeraars. Onzin dus dat je als chronische patiënt niet verzekerd kunt worden. Met aanvullende verzekeringen kan je te maken krijgen met keuring voor acceptatie. Kijk eens bij DSW voor aanvullend verzekeren zonder keuring. Succes!

 • Me

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Ik denk dat ik me maar ga aanmelden als vreemdeling bij het coa want dan betaald de overheid mijn hele levensonderhoud. Man man wat een oplichting is dit zeg en helaas blijven de meeste mensen toch weer op de verkeerde partijen stemmen gewoon omdat ze niks anders weten en zich niet durven uiten of zich er in verdiepen. mensen het is nu echt klaar met rutte kijk eens goed uit je ogen

  reageer
 • peter van den bemt

    Vr 30 november 2018 Vrijdag 30 november 2018

  Jij wil ruilen met de mensen in een coa? Zij mógen nog niet werken. Hebben een dak en te eten. En dat is het. Totaal geen leven verder. Alleen maar verveling. Maanden, jaren.En uitgespuugd door mensen als jij. Leuk leven, hoor.

 • Betty van der kamp

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Ja hoor daar gaan we weer, mensen met zo'n polis mogen nu nog verder reizen, dit is voor mijn gevoel een voor opzet plan. St. Jansdal is nu (door deze overname) verzekerd van ook niet een failliet ziekenhuis te worden en nu wordt er weer een grote groep patiënten benadeeld, sommige mensen hebben niet voor niets een budget polis.

  reageer
 • Michael

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Allemaal oplichters zijn het maat goed iedereen bla bla lekker warm binnen ben niks anders gewend

  reageer
 • Kees

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Zilveren Kruis heeft natuurlijk keurig netjes alle Budgetpolis houders hiervan op de hoogte gebracht, en via premie restitutie een andere (duurdere) polis aangeboden.

  reageer
 • Snap er steeds minder van

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Duurdere polis maar veel minder zorg in de buurt ... moet niet gekker worden ...

  reageer
 • Mh

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Gaat lekker in Nederland

  reageer
 • Haags hopje

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Wat komt er nog meer uit de beerput. Wist de minister hiervan? We worden aan alle kanten beetgenomen. Leve de marktwerking!!!

  reageer
 • Elly

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Daar ben ik het (helaas) helemaal mee eens 😠😠

 • Harry

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Ook de Avero Achmea selectief polis en de ZEKUR polis van VGZ vergoeden planbare zorg bij St Jansdal niet volledig. Pas dus op met overstappen. Ga liever naar een ander verzekeraar dan de ACHMEA-dochters en VGZ-dochters.

  reageer
 • Harry

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Valt wel mee met de keuze. Er zijn 10 concerns die zorgverzekeringen aanbieden.

 • De plantsoenman

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  1 a 2 jaar dan onder een andere naam verder (mogelijk) en ze hebben ieder zijn gegevens wat gaan ze daar mee doe ?

 • Lelystad

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  Dan blijft er bar weinig keuze over!

 • De plantsoenman

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Let op Avéro Achmea Zorgverzekering daar gaat wat gebeuren ?

  reageer
 • Poldermens

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Ja hallo, dit ligt niet aan het St Jansdal maar aan het Zilveren Kruis! Die willen deze polis niet contracteren met het St Jansdal. Univé doet dit wel, ik ben met mijn open beenwond prima geholpen in het St Jansdal, mét mijn budget polis!

  reageer
 • Poldermens

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  @Harry, Zekur is niet hetzelfde als de budget. En het is wel snugger om de voorwaarden goed door te nemen. Bij Zekur wordt keurig gemeld dat niet alle ziekenhuizen gecontracteerd zijn. Het Zilveren Kruis moet naar mijn mening wel helder zijn verzekering afnemers informeren, en nu coulance tonen voor de cliënten die buiten hun schuld om ineens in de problemen komen.

 • Harry

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Pas maar op, het budgetlabel ZEKUR van Univé vergoedt de planbare zorg in St Jansdal niet volledig. VGZ, waar Univé bij hoort, is dus ook de contracten met ziekenhuizen aan het beperken.

 • Van Dam

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Overstappen het kan nu

  reageer
 • Nu ik even

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Voer mij maar af. Zilveren Kruis zit aan tafel, maar met hun budgetpolis kan je niet terecht ... Daarmee sturen ze patiënten weg die zo hard nodig zijn voor dit ziekenhuis?

  reageer
 • Harry

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  ACHMEA hoopt zo duurdere polissen te verkopen. Dat gebeurt natuurlijk niet in een straatarme stad. Dus is St Jansdal binnenkort ook failliet. ACHMEA lacht zich te pletter, de koude sanering van de ziekenhuizen in Nederland gaat zich in een hoog tempo voltrekken. Meander in Amersfoort staat er financieel ook slecht voor, dus daar zal binnenkort ook de stekker wel uitgetrokken worden. Van de Veluwe en uit Flevoland kan iedereen in de ogen van ACHMEA natuurlijk prima naar Utrecht, Zwolle of Apeldoorn.

 • Henk

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Kan de Curator nagaan of deze constructie van Zilveren Kruis wel rechtsgeldig is?
  Ze verkopen te goedkope polissen, persen hiermee het ziekenhuis een fallisement in wat niet anders kan, de inwoners hebben die polissen nu eenmaal gekocht...
  Vervolgens einde ziekenhuis omdat ze echt niet gaan bijbetalen.
  Ik vind dat ze misbruik hebben gemaakt van hun positie, iets voor de curator om daar het geld weg te slepen, ook voor onze SEH en beddenhuis. Wij hebben de grootste schade, geen volledig ziekenhuis meer.

  reageer
 • pd

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Wat een macht heeft weer een verzekering over de rug van mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien.

  reageer
 • Hans

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Nou zilveren kruis en overige jaknikkers, wat zullen jullie tijdens de vrijdagmiddag borrel, trots het glas klinken op het behaalde resultaat . Weer een aantal miljoenen bespaart op die zo ergelijke ziekenhuisjes. Al die vervelende patiënten, lastig volk. De deal, dit voorjaar in sterren restaurant het nonnetje, met Harderwijk, is succesvol afgesloten en gelukkig zijn daar geen getuigen van. Die klein geschreven polisvoorwaarden doen we op het achterste blad. Die arme sloebers uit lelystad bannen we uit, die kunnen dat toch niet lezen.
  Van die altijd lastige Loek zijn we af. En nu kunnen jullie nadenken waaraan te besteden. Een paar voorstellen:
- nieuwe luxe verstelbare bureaus, die er nu staan zijn minstens een jaar oud en beginnen kringen te vertonen op het blad.
- nieuwe laptops (i7) voor de bestuurders om zo beter hun LinkedIn profielen en prestaties bij te werken en te pochen over het behaalde resultaat.
- een nieuwe entree met brede ingangen om zo de groeiende Ego’s meer ruimte te verschaffen.
- een ander slogan , nu nog zilveren kruis, we gaan op voor een gouden handdruk (voor onze bestuurders.)
  - een werkreis naar de Copacabana, kijken hoe de zorg daar geregeld is. Vergeet niet Bruno mee te nemen in de cc bij de uitnodiging. Die was in alles trouw aan jullie, wat een beloning rechtvaardigt. Goed insmeren hoor!
  - Een nieuwe interne verhuizing en beter nog, interne verbouwing. Het personeel begint te morren dat ze al 6 maanden hetzelfde uitzicht hebben. (Eerst wachten op de nieuwe bureaus voor dat je daaraan begint)
  - Herziening van de leasecontracten. Naar ik heb begrepen hebben de nieuwe BMW series buitenspiegels met dode hoek camera’s. (Nou die doden zullen er vallen, maar niet in onze hoek, grapje) de huidige contracten voorzien niet hierin.
  - Een kunstwerk voor de deur in brons met de tekst “ wij zijn goed voor de zorg, maar beter voor onszelf”. Vergeet dit s avonds niet uit te lichten.
Tja, lastig kiezen hoor.


Ik zou, als ik jullie was, niet wakker liggen van de patiënten die nu tussen wal en schip vallen. Het Slotervaart is een schitterende projectlocatie geworden. 
De commotie verstomt vanzelf wel weer. 
En van mij uit gefeliciteerd met het gehaalde resultaat.

  reageer
 • Hannes;

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Kennis en ervaring, op del werkvloer spreekt voorzich!

 • Lies

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Aan fantasie geen gebrek! chapeau..

 • Harry

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  @Hans: complimenten, leuk geschreven.

 • Piet

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Heel verhaal waar je niks mee kunt. Gaat hier om polissen die vallen onder het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ en ‘bezint eer gij begint’.

 • Damoin

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Schandelijk.
  Is dit de bedoeling van marktwerking?

  reageer
 • Eloise

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Helemaal mee eens Harry stelletje rotzakken het zilveren kruis en het st jansdal dat ze ook failliet mogen gaan schandalig gewoon moet je nog naar een andere verzekering uitkijken weg bij het zilveren kruis hoe meer dit doen hoe beter strekte allemaal met deze ellende

  reageer
 • Geert Fokkens

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Andere polis? Andere verzekeringsmaatschappij is beter. Immers is Zilveren Kruis verantwoordelijk voor de sluiting van het ziekenhuis van Lelystad.

  reageer
 • Inkoppertje

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Met Zilveren Kruis moet je altijd oppassen! Voor je het weet is je ziekenhuis weg! Een echte Lelystedeling kiest nimmer meer voor een verzekering van Achmea. Er zijn bovendien goedkopere alternatieven dan Achmea. En dat zijn niet alleen budgetpolissen.

  reageer
 • ABS

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Kortom, een mooi spelletje ping-pong. Geen spoedeisende hulp maar als dan onder druk van de publieke opinie mogelijk een knieval gemaakt moet worden (met als voornaamste argument dat de gemiddelde besteding van het inkomen in Lelystad te laag is om deze mensen naar een ziekenhuis buiten de stad te sturen, dus dat dit door gebrek aan, preventieve, zorg nog duurder wordt) maken de verzekering en ziekenhuis een één-tweetje en spelen elkaar straks publiekelijk de zwarte piet toe. Ondertussen lachen ze zich achter gesloten deuren bijna een breuk dat ze op deze wijze toch maar mooi een hele stad in hun wurggreep hebben. En de politiek staat erbij en kijkt ernaar.

  reageer
 • Tom

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Schandalig. De minst bedeelden komen er weer slecht van af. Den Haag wordt toch eens wakker. We moeten hier in Nederland harder opgaan treden tegen dit soort waanzinnige regelingen. We accepteren dit te makkelijk met ons allen. Kijk eens naar onze buurlanden daar wordt harder en vaker gestaakt.

  reageer
 • Lies

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Er wordt in ieder geval op tijd gewaarschuwd...

  reageer
 • netherlands today

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Okay thanks voor de waarschuwing het wordt als maar vager met die regeltjes.
  Wordt heel hard tijd dat de overheid het stuur gaat overnemen in deze wonderlijke branche.

  reageer
 • Harry

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Hahaha, de soap rond ACHMEA en St Jansdal wordt steeds groter. Geweldig hoor, die overname door St Jansdal. Zowel ACHMEA als St Jansdal bekijken het maar. Ik neem een andere verzekeraar (restitutiepolis) en laat me ook wel in een ander ziekenhuis behandelen. Ik hoop dat de marktwerking zowel ACHMEA als St Jansdal de kop gaat kosten.

  reageer
 • Poldermens

    Do 29 november 2018 Donderdag 29 november 2018

  @Harry. Het Dr Jansen is al dicht, iets met een faillissement. Dat we de MC hier gemeden hebben komt omdat we de pest hebben aan mensen als Loek Winter en Willem de Boer. Hadden ze dat in Lelystad ook maar gehad, dan was het ziekenhuis daar misschien niet omgevallen. Antonius gaat hier een polikliniek en dagopname overeind houden, net als nu. En ze gaan onderzoeken hoe de eerstelijns zorg en zorg aan huis verbetert kunnen worden. De zorg zal er in de toekomst door allerlei technische ontwikkelingen sowieso heel anders uitzien dan nu.

 • Harry

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  @inkoppertje: Lelystad is niet kapot gegaan door een gebrek aan klanten, maar doordat ACHMEA niet meer wilde betalen voor geboden zorg. Pas maar op in Emmeloord, want zonder concurrentie gaat Antonius wat er nog was in Emmeloord verder afbreken. Net zoals St Jansdal de zorg in Lelystad leeg gaat lepelen. Het dr Jansenziekenhuis gaat dicht, net als het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Er komen een paar veredelde nieuwbouwhuisartsenposten voor in de plaats. St Jansdal en het Antonius hebben samen de buit verdeeld, met hulp van ACHMEA.

 • Inkoppertje

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Die reactie heeft wel geholpen in het geval van Noordoostpolder en Urk. De boycot van Lelystad koste Lelystad inderdaad de kop.

 • Sem

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Nog een reden dus om over te stappen naar een niet Achmea verzekering.

  reageer
 • kees d.

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  St. Jansdal en Het Zilveren Kruis varen wel bij het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen. De basis Budget verzekering wordt niet geaccepteerd door St. Jansdal en het Zilveren Kruis vangt natuurlijk weer meer premie gelden. Nok met die verrekte markt werking in de zorg! Dit gaat jan met de pet € 156,00 per jaar extra kosten. Jonge jonge wat gaan we er met ons allen goed op vooruit.

  reageer
 • L.

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Wij zijn inmiddels ook overgestapt.nooit méér zilveren kruis

  reageer
 • RobB

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Wat schandalig!!

  reageer
 • Flevoburger

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Fijn die privatisering. Uiteindelijk moet je dus of overstappen naar een andere verzekering of jezelf aanvullend verzekeren. Heel slim gespeeld! Of het integer is? Snel op zoek naar een andere verzekering. ZK gaat er bij ons uit.

  reageer
 • Anonmiem

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Of lekker naar Almere/Amsterdam, want voor dit halfbakken ziekenhuis moet je toch voor gaan reizen.

  Maar goed zilveren kruis moet je zowiezo opzeggen.

  reageer
 • Koos

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Goedkoop is duurkoop in dit geval

  reageer
 • De Vries

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Helemaal weg bij het ZK. Zij hebben ons in de steek gelaten.

  reageer
 • Monique

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Dit is toch ongelooflijk.Zilveren kruis trekt de stekker eruit.St Jansdal neemt de boel over . Afgeslankt ziekenhuis houden we over waar je niet met een budget polis van zilveren kruis terecht kan .
  Gelukkig zit ik bij Unive !!! Of zie ik dit nu niet goed.

  reageer
 • Tssss

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Briljant..

  reageer
 • Piet

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  MAFFIA

  reageer
 • Sander

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  ''Kies een andere polis''
  Nahh, ik kies net als de meerderheid van de inwoners voor een ander ziekenhuis. Ze kunnen echt de pot op in Harderwijk, de achterbaksheid is van een ongekend hoog niveau.

  reageer
 • Sander

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Ik heb je reactie minstens 4 keer gelezen en ik snap er nog steeds geen snars van. Waarom zou ik voor achterbaksheid kiezen als ik juist zeg daar niet voor te gaan, zowel bij loek winter als het st jansdal.
  Succes in Harderwijk, hopelijk word je niet weg gestuurd, zoals al genoeg mensen hebben ervaren. Zelfs in het veel grotere flevoziekenhuis kan men de drukte niet aan. Maar nee, het verdwijnen van een ziekenhuis en het supporten van het ziekenhuis dat -als een van de enige- de SEH en verloskunde niet willen open houden is voor u wel prima. Dat is uw goed recht, maar ik zou dat niet kunnen. Ik wil niet het probleem ondersteunen dus mij niet gezien.

 • Lely

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  St. Jansdal en zilveren kruis /achmea zijn mi twee handen op één buik in dit vooropgezette plan. "verplicht" naar het st. Jansdal maar dan wel "verplicht" een duurdere verzekering. Hoezo smerige samenwerking.

 • Monique

    Wo 28 november 2018 Woensdag 28 november 2018

  Dus ligt aan st jansdal en niet aan het zilveren kruis , Loek wintert en de curatoren . Ik ga dus echt voor goede zorg en die was er eigenlijk altijd wel in Harderwijk.Kies jij maar voor achterbaksheid.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert