Vertrek Wout Jansen 'slaat helemaal nergens op'

FLEVOLAND • Vr 21 december 2018 | 13:15 • Vrijdag 21 december 2018 | 13:15

Landelijk partijvoorzitter Geert Dales van 50Plus is verbolgen over het vertrek van Wout Jansen, de fractievoorzitter van 50Plus in Provinciale Staten. "Ik begrijp er echt helemaal niks van. Het slaat helemaal nergens op",zegt Dales.

Jansen maakte donderdag bekend dat hij vanwege alle bestuursperikelen bij 50Plus de overstap maakt naar OPA Flevoland. Dales gelooft niet dat het gekrakeel in het bestuur de reden is voor zijn vertrek. "De problemen in het landelijk bestuur zijn nu opgelost, mede door toedoen van Jansen. Het nieuwe afdelingsbestuur in Flevoland bestaat voor een belangrijk deel uit mensen die door Wout Jansen zelf naar voren zijn geschoven. Daarom begrijp ik het niet. Er moet iets anders achter zitten dan wat hij zegt."

Niet meer welkom
Jansen heeft Dales nog wel gebeld om te zeggen dat hij ging vertrekken bij 50Plus. "Maar hij heeft toen niet gezegd dat hij lijsttrekker zou worden bij OPA Flevoland. De bestuursperikelen zijn voorbij. Dus ik begrijp het motief echt niet. Dus er moet iets anders achter zitten. Ik ben er echt heel erg boos over. Ik geloof de reden van zijn vertrek niet",zegt de voorzitter, die ook boos is dat Jansen 'zetelroof' pleegt.

Dales benadrukt dat Jansen, die ook een plekje had bemachtigd op de voorlopige kieslijst voor de Eerste Kamer, niet meer welkom is bij 50Plus. "Voor Wout Jansen is nu geen plek meer bij 50Plus. Ik heb hem verzocht, door middel van een voicemailbericht, zijn lidmaatschap op te zeggen. Ik neem aan dat hij dat doet. Dit gedrag willen wij niet. We willen loyale mensen, die niet bezig zijn met hun eigen positie."

Toch meedoen
50Plus zag eerder al Erik Boshuijzen vertrekken met zijn zetel. De partij raakt nu ook de tweede zetel kwijt. Dat heeft geen consequenties voor de verkiezingen. Dales benadrukt dat 50Plus 'voldoende goede kandidaten' heeft om mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Bestuursvoorzitter Yvonne Bierman van 50Plus in Flevoland gaf eerder aan dat in januari een lijsttrekker wordt gekozen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel